Η απολογία του Μανώλη Καλομοίρη διήρκησε πάνω από δύο ώρες 

Ολοκληρώθηκε η απολογία του κατηγορουμένου αναφορικά με την υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια στις 2 Μαΐου 2020 με νεκρούς τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη. 

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα σε φορτισμένο κλίμα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον θάνατο του Γιώργου Ξυλούρη, κάθισε ο γιός του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλης, του οποίου η απολογία διήρκησε πάνω από δύο ώρες ενώ ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει σε συνεχείς ερωτήσεις του δικαστηρίου.

Σήμερα στην διάρκεια της δίκης – η οποία ξεκίνησε στις 12 Απριλίου – ολοκληρώθηκαν και οι καταθέσεις μαρτύρων.

Να σημειωθεί πως στην διάρκεια της ενδελεχούς εξέτασης των μαρτύρων από το Δικαστήριο, δεν έλειψαν οι «έντονες» στιγμές μεταξύ κυρίως των συνηγόρων στήριξης της υπεράσπισης αλλά και της κατηγορίας.

Τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας παραμένουν ιδιαίτερα αυστηρά, με έντονη αστυνομική παρουσία, με συγγενείς και φίλους των δύο οικογενειών να βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους, ενώ μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου επιτρέπεται η παρακολούθηση της ακροαματικής διαδικασίας, μόνο σε τρία μέλη από κάθε πλευρά και μάλιστα μόνο γυναίκες.

Τι είπε στην απολογία του ο Μανώλης Καλομοίρης

Με ένα κατηγορώ κατά όσων κατέθεσαν εναντίον του, ξεκίνησε την απολογία του ο κατηγορούμενος. Όπως είπε χαρακτηριστικά “οι εικόνες από εκείνο το βράδυ μου έχουν στοιχειώσει το μυαλό” και συνέχισε λέγοντας “ειπωθηκαν ψεματα και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν. Δεν θα έπρεπε καν να σας κοιτάνε στα μάτια και να λένε ψέματα. Αναφέρομαι σε εκείνους που δεν επέτρεψαν στη σορό του πατέρα μου να μπει για τελευταία φορά στο σπίτι μας. Αναφέρομαι σε εκείνους που έσπασαν τον τάφο του πατέρα μου. Σε εκείνους που φώναζαν τη μάνα μου φόνισσα. Να κοιτάξουν στον καθρέφτη και εκεί θα δουν τον πραγματικό φονιά. Και αυτός που εκτέλεσε τον πατέρα μου ήταν θύμα του ίδιου του, του σπιτιού και της νοσηρότητας των Ανωγείων”. 

Αναφερόμενος σε όσα έγιναν εκείνη τη μέρα ανέφερε μεταξύ άλλων πως εκείνη την ημέρα ήταν με τη μητέρα και τον πατέρα του στο σπίτι τους. Όπως είπε το απόγευμα, έφυγε να τρέξειγια προπόνηση, και όταν γύρισε έκανε μπάνιο και έβλεπαν τηλεόραση. Κάποια στιγμή τον πήρε στο τηλέφωνο ένας ξάδελφός του καλώντας τον στο σπίτι του. Πήγε και ήταν στην αυλή με τον θείο του και έναν συγχωριανό.

“Φεύγοντας για να γυρίσω σπίτι μου, μιλούσα στο κινητό τηλέφωνο, όταν ξαφνικά είδα τον Ξυλούρη να έρχεται προς εμένα και ήταν επιθετικός για τον πατέρα μου. Του είπα ποιο είναι το πρόβλημά σου με τον πατέρα μου, οι τόνοι ανέβηκαν και κάποια στιγμή με απώθησε λέγοντας πως είμαστε ρουφιάνοι και γκεσταμπιτες ” ανέφερε ο Μανήλς Καλομοίτης ενώ στην συνέχεια μεταξύ άλλων και απαντώντας και σε ερωτήσεις του Δικαστηρίου είπε: “Έκανα ένα βήμα πίσω και ενστικτωδώς τον χτύπησα μία φορά με το αριστερό μου χέρι για να τον εμποδίσω. Μετά αρχίσαμε να παλεύουμε. Μπορούσα να τον χτυπήσω και άλλο αλλά ήθελα να τον ακινητοποιήσω και να τον αφοπλίσω γιατί σκεφτόμουν ότι οπλοφορούσε αν και τελικά φάνηκε ότι δεν είχε όπλο. Ξαφνικά κάποιος με τράβηξε ενώ ο Ξυλούρης φεύγοντας προς στο σπίτι του απειλούσε.”

Στην συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου περιέγραψε το τι έκανε τονίζοντας πως ήταν πολύ φοβισμένος μέχρι που μπήκε σπίτι του και πήρε ένα πιστόλι, όπως είπε για να προστατέψει τον ίδιο και την οικογένειά του.

Όταν βγήκε έξω άκουσε μια γυναίκα να φωνάζει “Παναγία μου, τον Λευτέρη βοήθεια”, ενώ συνεχίζοντας ο κατηγορούμενος εανέφερε: “Συνειδητοποιώ ότι ο πατέρας μου δεν είναι δίπλα μου. Δεν θυμάμαι αν πήγα πετώντας ή περπατώντας αλλά με το που φτάνω εκεί η τελευταία εικόνα που θυμάμαι είναι ο σκοτωμένος μου πατέρας στον δρόμο πεσμένος με ανοιχτά τα χέρια. Τον Ξυλούρη αν τον πυροβόλησα μία ή εφτά φορές δεν θυμάμαι,ούτε άκουσα καν τους πυροβολισμούς. Εγώ τον σκότωσα αλλά δεν θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα και που”. 

Σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας για το αν αισθάνεται κάποια έστω και μικρή ενοχή για το θάνατο του πατέρα του ο κατηγορούμενος απάντησε “δεν αισθάνομαι καμία ενοχή πως φταίω για τον θάνατο του πατέρα μου”.

Σε άλλη ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου αναφορικά με το αν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι τι θα ήταν αυτό ο κατηγορούμενος απάντησε “αν γυρνούσα το χρόνο πίσω αυτό που θα έκανα και δεν έκανα ήταν να πάρω τον πατέρα μου και τη μητέρα μου να φύγουμε από τη νοσηρότητα των Ανωγείων”. 

Σημειώνεται πως η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο Πέμπτη με την πρόταση του κ. Εισαγγελέα και τις αγορεύσεις συνηγορων καθώς και την απόφαση του Δικαστηρίου.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook