Τι αναφέρει στην ερώτηση του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης.

Αναλυτικά:

Η κεντρική απόφαση των ΕΛΤΑ να κλείσουν, για λόγους οικονομικών περικοπών, μια σειρά από υποκαταστήματα σε ολόκληρη την επικράτεια συμπεριλαμβάνει και εκείνο που βρίσκεται στην Ανάφη, καθώς ο μοναδικός υπάλληλος βγαίνει σε εθελουσία.

Να τονισθεί ότι τα ΕΛΤΑ είναι η μοναδική εταιρεία ταχυμεταφοράς που έχει υποκατάστημα στο νησί.

Ποικίλα τα προβλήματα που προκύπτουν αφού οι κάτοικοι θα χάσουν τη διά ζώσης ταχυδρομική εξυπηρέτηση, αλλά και τη λειτουργία του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου ως υποκατάστημα μιας εκ των συστημικών τραπεζών(EUROBANK), αφού ο υπάλληλος εκτελεί και τις δύο εργασίες.

Να σημειωθεί ότι στο υποκατάστημα υπάρχει και μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, το οποίο τροφοδοτείται άμεσα, σε αντίθεση με το άλλο μηχάνημα που υπάρχει στο λιμάνι του νησιού και τροφοδοτείται από χρηματαποστολή από την Αθήνα, με αποτέλεσμα να ξεμένει από χρήματα συχνά.

Δεδομένου ότι οι Αναφιώτες φορολογούνται όπως όλοι οι Έλληνες, χωρίς όμως να έχουν πρόσβαση στα ίδια δημόσια αγαθά

Δεδομένου ότι η εγγύτερη τράπεζα είναι στη Σαντορίνη, η οποία απέχει μία ώρα με το πλοίο.

Δεδομένου ότι έχουν θορυβηθεί οι ηλικιωμένοι, αλλά και οι επιχειρηματίες αφού θα δυσχεραίνονται ως προς την παραλαβή προϊόντων που δεν υπάρχουν στο νησί, στην παραλαβή εγγράφων αλλά κα άλλων εργασιών

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα μεριμνήσει η κυβέρνηση να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ανάφη;

Θα μεριμνήσει η κυβέρνηση ώστε να μην παραγκωνίζονται το μικρά νησιά μας;

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook