Δωρεά ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 50.000 ευρώ

Με μια μεγάλη δωρεά σε ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας άνω των 50.000 ευρώ, τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης ενισχύουν το έργο των Τοπικών Περιφερειακών Δομών Υγείας της Κρήτης, υποστηρίζοντας την ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται από το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στόχος της νέας πρωτοβουλίας της μεγάλης Κρητικής εταιρείας Χαλκιαδάκης Α.Ε., η οποία εξελίσσεται με την πολύτιμη συνεργασία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, είναι η κάλυψη αναγκών σε εξοπλισμό των τοπικών δομών υγείας σε όλη την Κρήτη και η ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας τόσο για το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Δομών, όσο και για τους επισκέπτες – ασθενείς. Οι δωρεές θα πραγματοποιηθούν αρχικά στα Κέντρα Υγείας Ηρακλείου, Ρεθύμνου, 1ο και 2ο Χανίων, καθώς και στην Αποκεντρωμένη Μονάδα Σητείας του Γ.Ν. Λασιθίου. Μεταξύ των ειδών που περιλαμβάνονται στη δωρεά, είναι απινιδωτές, υπερηχοκαρδιογράφος, ηλεκτροκαρδιογράφος, συσκευή φυγοκέντρησης αίματος, holter, αναπνευστική συσκευή, πιεσόμετρα, κ.α..

Όλες οι λεπτομέρειες και η διαδικασία ολοκλήρωσης της δωρεάς, συζητήθηκαν σήμερα αναλυτικά σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης μεταξύ της Διοικήτριας Λένας Μπορμπουδάκη, του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου και της Χριστίνας Χαλκιαδάκη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά την μεγάλη Κρητική εταιρεία Χαλκιαδάκη Α.Ε. για την σημαντική δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Ευχαριστώ προσωπικά τον άνθρωπο Χριστίνα Χαλκιαδάκη για τη στήριξη και την ευαισθησία της, πάντα δίπλα μας στους δύσκολους μήνες της πανδημίας. Η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης και η Χαλκιαδάκης Α.Ε. θα συνεχίσουν την εξαιρετική συνεργασία υποστηρίζοντας τους υγειονομικούς μας που δίνουν την μάχη με τον COVID-19 και είναι στην πρώτη γραμμή του εμβολιασμού στην Κρήτη για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.» .

Ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Δημήτρης Αγαπίου δήλωσε: «Σημαντική προσφορά εκ μέρους της εταιρείας Χαλκιαδάκη Α.Ε που αναδεικνύει την αναγνώριση της μάχης που δίνουν καθημερινά οι υγειονομικοί μας απέναντι τόσο στην πανδημία όσο και στην εμβολιαστική κάλυψη». 

Από την πλευρά της η Χριστίνα Χαλκιαδάκη ανέφερε: «Δεν θα μπορούσαμε να μην ενισχύσουμε την προσπάθεια που καταβάλλει το σύνολο των ανθρώπων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά την παρούσα, κρίσιμη στιγμή. Αυτή η προσφορά, που έρχεται σε συνέχεια της περυσινής μας δωρεάς μέσων ατομικής προστασίας για τη θωράκιση των εργαζομένων στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες της Κρήτης, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι ο δικός μας τρόπος για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους αυτούς που δίνουν τη μεγάλη μάχη με τον «αόρατο εχθρό». Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της 7ης ΥΠΕ για τη συνεργασία τους και να ευχηθώ υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο, για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία το συντομότερο δυνατόν».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Χαλκιαδάκης Α.Ε.,  έχει ήδη ολοκληρωθεί η δωρεά τριών κλιματιστικών στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στα Πολυδύναμα Ιατρεία Ζαρού και Τυμπακίου, καθώς και η κάλυψη των αναγκών τους σε καθαριστικά (χλωρίνες, πολυκαθαριστικά, σακούλες και αναλώσιμα), για έναν ολόκληρο, χρόνο σε συνεργασία με την εταιρεία Unilever. Επίσης, η Χαλκιαδάκης Α.Ε. θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα και  στην προσφορά ενός φορητού σύγχρονου ηλεκτροεγκεφαλογράφου για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ), σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΕΓΑ.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις δράσεις των super markets Χαλκιαδάκης, ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://www.xalkiadakis.gr/el/nea

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook