“Τελικά επρόκειτο για αναμόρφωση του προϋπολογισμού;”.

Συζήτηση περί αναμόρφωσης του προϋπολογισμού έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων της Τετάρτης (21/4), ωστόσο, και επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το αν πρόκειται για πραγματική αναμόρφωση ή για μια επανάληψη του προγράμματος του 2020.

Μάλιστα εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Μανώλης Κεμεσίδης επεσήμανε ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα. Μάλιστα ο πρώην Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας το …πήγε ακόμα πιο πέρα, μιλώντας για “ανύπαρκτη αναμόρφωση” και επισημαίνοντας ότι τα ταμεία του Δήμου είναι άδεια είτε λόγω μείωσης των εσόδων λόγω Covid-19, είτε λόγω διαχείρισης των χρημάτων για την  οποία υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή Χανίων. Ρώτησε μάλιστα τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Τάσο Αλόγλου που έκανε την εισήγηση για την εικόνα των ταμειακών αποθεμάτων του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων απαντώντας επεσήμανε ότι δεν διεκόπη κανένα έργο λόγω υποχρηματοδότησης, ούτε υπήρξε μείωση στο τεχνικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής επεσήμανε θα συνεχιστεί κανονικά. “Το στοίχημα των μεγάλων έργων είναι μπροστά μας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (καταψήφισαν οι παρατάξεις Βουρλάκη και Ρίζου και απείχαν εκείνες των Παπαδογιάννη, Αρχοντάκη, Σαρρή. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook