Ζήτησε πίσω το υπάρχον οίκημα η Μονή Γουβερνέτου που είναι δικής της ιδιοκτησίας.

Μετα από 10 χρόνια η Μονή Γουβερνέτου αποφάσισε να διακόψει τη συμφωνία με τον Δήμο Χανίων  για τη στέγαση του κοινωνικού Παντοπωλείου. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζονταν σε οίκημα ιδιοκτησίας της Μονής Γουβερνέτου επί της οδού Περίδου, με τη μορφή δωρεάς και χωρίς μίσθωση.

Η εισήγηση της αντιδημάρχου Πρόνοιας Ελένης Ζερβουδάκη έγινε για να να εγκριθεί η μίσθωση νέου κτηρίου εμβαδού 100-150 τμ. όπου θα στεγαστεί το νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Αυτό θα πρέπει να βρίσκεται πέριξ του Δημαρχείο Χανίων για να υπάρχει πρόσβαση τόσο των υπηρεσιών όσο και των ωφελούμενων. Προσβάσιμο στα ΜΜΜ αλλά και σε ΑΜΕΑ.

Ορίστηκαν μάλιστα 4 μέλη (δύο δημοτικοί συμβούλους με αναπληρωτές) ως επιτροπή ελέγχου της μίσθωσης. Ορίστηκαν τακτικά μέλη οι κύριοι Αλόγλου και Νικηφοράκης και αναπληρωτές τους οι κύριοι Καλογριδάκης και Βαρδάκης 

Όπως τόνισε η κυρία Ζερβουδάκη, η Μονή Γουβερνέτου ζήτησε το οίκημα για “ιδία χρήση”. Πάντως η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη επεσήμανε ότι ο Δήμος αντιπρότεινε να κρατήσει το οίκημα αντί αντιτίμου, χωρίς αυτό να γίνει αποδεκτό. Επισημαίνει δε ότι η Μονή ζήτησε από το 2020 το οίκημα και είχε ενημερώσει σχετικώς τον Δήμο Χανίων ότι θα διακόψει τη συμφωνία.

Ο Δήμος Χανίων πρέπει, το αργότερο μέχρι τον προσεχή Ιούνιο να αφήσει το οίκημα και να έχει βρει νέο χώρο.

Ο Δήμαρχος Χανίων πάντως Παναγιώτης Σημανδηράκης επεσήμανε ότι η επικοινωνία της Μονής με την κ. Ζερβουδάκη δεν έγινε σε καλό επίπεδο. “Ελπίζω τα θέματα να τεθούν σε διαφορετική βάση στο μέλλον με τη Μονή”, τόνισε ο Δήμαρχος.

Όπως τόνισε η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Αποστολάκη, αν η Μονή θέλει το οίκημα για ιδιόχρηση πρέπει να ιδιοχρησιμοποιηθεί, αλλιώς θα πρέπει να ακολουθηθούν όσα προβλέπει ο Νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το θέμα πάντως αποσύρθηκε για να διερευνηθεί περισσότερο το θέμα νομικά, αλλά και να υπάρξουν νέες συζητήσεις (πιθανώς) με τη Μονή Γουβερνέτου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook