Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 21ης Απριλίου 2021, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, έλαβε ομόφωνα την υπ΄ αριθμ. 86 Απόφαση, με την οποία εξέδωσε ψήφισμα για την ελεύθερη πρόσβαση προς την Ιερά Μονή Γουβερνέτου. 

Το εν λόγω ψήφισμα έχει ως εξής: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, σχετικά με το θέμα της αιφνιδιαστικής και ελεγχόμενης, από πλευράς νομιμότητας αλλά και σκοπιμότητας, ενέργειας της Μονής Γουβερνέτου να εμποδίσει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών προς τη Μονή, τοποθετώντας πόρτες επί χαρακτηρισμένης επαρχιακής οδού (Ε38).

– Συμμερίζεται την αγωνία, τον προβληματισμό και την αγανάκτηση των κατοίκων του Ακρωτηρίου και όχι μόνον για την εν λόγω ενέργεια της Μονής.

– Η απαγόρευση της μέχρι σήμερα ελεύθερης πρόσβασης κατοίκων και επισκεπτών στο χώρο αυτό, που, πέραν της ιστορικότητας του είναι και χώρος πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής ελέγχεται, ως προς τη νομιμότητα της, από την κατά νόμον αρμόδια για το θέμα αυτό Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

– Η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με έγγραφο της από 20-4-2021 ενημέρωσε τη Μονή ότι έχει την υποχρέωση να επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης του θέματος.

– Στηρίζουμε κατ’ απόλυτο τρόπο κάθε ενέργεια της αρμοδίας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος που ανέκυψε.

– Για το λόγο αυτό εξουσιοδοτούμε τον κ. Δήμαρχο να προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια σε συνεργασία με κάδε αρμόδιο φορέα και ειδικότερα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την οριστική κατά νόμον διευθέτηση του θέματος.

– Τέλος επισημαίνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και ουδείς μπορεί να εκφεύγει του ελέγχου της νομιμότητας των πράξεων του.

– Με το παρόν ψήφισμα πέραν των Προέδρων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση δήλωσαν ότι συμφωνούν και οι παρακάτω Πρόεδροι Κοινοτήτων: Αλευράκης Κωνσταντίνος Χανίων, Σχοινάς Μιχαήλ Μουρνιών, Παπαθεοφάνους Ηλίας Βαμβακόπουλου, Τσισμενάκης Κωνσταντίνος Δαράτσου.

– Το ως άνω ψήφισμα να διαβιβαστεί στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων προκειμένου να συζητηθεί, ως θέμα, κατά τη συνεδρίαση της 22-4-2021 του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες σύμφωνα με το νόμο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook