Μια ιστορία που όπως φαίνεται θα απασχολήσει, ενδεχομένως και για πολύ καιρό έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Μετά από πολλές καταγγελίες που προέκυψαν από οικείους και συγγενείς, η Εισαγγελία Χανίων ζήτησε, πριν από 1,5 μήνα, να ξεκινήσει έρευνα για οίκο ευγηρίας στον οποίο έχουν διαπιστωθεί δεκάδες θάνατοι, με αιτία που αναφέρεται σε ληξιαρχικές πράξεις από ανακοπή καρδιάς την οποία σε πολλές περιπτώσεις, οι συγγενείς των θανόντων αμφισβητούν.

Μάλιστα, οι θάνατοι στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας ξεπερνούν τους 60 το τελευταίο 15μηνο, γεγονός που στατιστικά είναι τουλάχιστον παράλογο, αν ο αριθμός συγκριθεί με τους ετήσιους θανάτους σε μια περιοχή όπως πχ. στον Δήμο Χανίων.

Η αμφισβήτηση μάλιστα αυτή συνοδεύεται από τις καταγγελίες ότι στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, οι ηλικιωμένοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ κακοποιούνταν ποικιλοτρόπως με τις αναφορές να ομιλούν για πλημμελή φροντίδα των τροφίμων, κακομεταχείριση, βίαιες πράξεις εναντίον τους, δεσίματα στα κρεββάτια κτλ. 

Μάλιστα, οι πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι διερευνάται από την Εισαγγελία το ενδεχόμενο, οι έκνομες αυτές πράξεις να συνδυάζονται με πρόθεση εκ μέρους του οίκου ευγηρίας να υφαρπάξει περιουσίες των τροφίμων, με τρόπο τέτοιον ώστε να φαίνονται τα πάντα νόμιμα. Σε κάθε περίπτωση, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Επιπλέον σήμερα, η Εισαγγελία έδωσε εντολή να γίνει εκταφή, παρουσία δύο ιατροδικαστών και δικηγόρων, σε τρόφιμο του γηροκομείου (με καταγωγή από την Κίσαμο) ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας. Μάλιστα, οι συγγενείς, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι δεν πέθανε από καρδιακή ανακοπή, αλλά από κάποιο είδους πέσιμο.

Η Εισαγγελία μάλιστα έδωσε εντολή ώστε η εκταφή να γίνει από δύο ιατροδικαστές από το Ρέθυμνο οι οποίοι θα βγάλουν και το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης. Το γεγονός ότι δόθηκε εντολή για να γίνει εκταφή αν μη τι άλλο, δημιουργεί συνθήκες μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης και δεν αποκλείεται να γίνουν κι άλλες στο εγγύς μέλλον, άλλων θανόντων, τρόφιμων του συγκεκριμένου οίκου ευγηρίας.

Κάποιες άλλες πληροφορίες μάλιστα αναφέουν ότι ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, αφού υπάρχουν πολλές καταγγελίες συγγενών που αμφισβητούν τα αίτια θανάτου των δικών τους ανθρώπων, όπως αυτά αναφέρονται στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου. 

Η έρευνα συνεχίζεται με την Εισαγγελία να έχει τον πρώτο λόγο στη συγκεκριμένη υπόθεση και την αστυνομία να την ερευνά από τη δική της πλευρά και σε άμεση συνεργασία με την πρώτη.

Σε κάθε περίπτωση, τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πόρισμα, ωστόσο η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενδεχομένως να αναδείξει ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook