Τι είπε στην συνέντευξη στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ: Αυστηροί έλεγχοι για την πασχαλινή έξοδο-Ήταν λάθος που δεν έπρεπε να γίνει η Νέα Σμύρνη- Το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές.

Συντασσόμαστε με την Επιτροπή, 95 στις 100 φορές- Μετά την πανδημία, θα είναι σαν το τέλος ενός πολέμου- Τα νησιά μεγάλοι κερδισμένοι από το Ταμείο Ανάκαμψης 

Η συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν δεν θα αργήσει, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, προσθέτοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο «δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση». Ξεκαθάρισε δε ότι πάγια επιδίωξή του είναι να βρεθεί ένα «modus vivendi» με την Τουρκία, στο πλαίσιο πάντα του Διεθνούς Δικαίου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «άψογο» τον χειρισμό που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην γνωστή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα. Επανέλαβε δε ότι ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με τον υπουργό, υπογραμμίζοντας ότι η εντολή του ήταν να μην μείνει αναπάντητη καμία πρόκληση. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι ελληνοτουρκικές διαφορές είναι πλέον ευρωτουρκικές – και επεσήμανε ότι αυτό είναι μία επιτυχία της κυβέρνησης. 

Για την Οικονομία: Μετά από την πανδημία , θα είναι σαν το τέλος ενός πολέμου

Εκτεταμένες αναφορές στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά από το τέλος της πανδημίας έκανε ο πρωθυπουργός , σημειώνοντας ότι «θα μοιάζει με το τέλος ενός πολέμου», για να τονίσει την εκτίμησή του ότι τα τραύματα δεν θα είναι τόσο βαθιά όσο πολλοί εκτιμούσαν. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ρωμαλέα, ισχυρή ανάπτυξη μετά από την πανδημία, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν αρκεί , βάζοντας το θέμα της ποιότητας της ανάπτυξης –  να σημαίνει περισσότερες και καλύτερες δουλειές, την μετάβαση στην πράσινη οικονομία , αλλά και την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Μάλιστα, εκανε ειδική αναφορά στους νέους, επισημαίνοντας ότι είναι τα πρώτα θύματα της πανδημίας. 

Μιλώντας λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση σημαντικών φοροελαφρύνσεων για επιχειρήσεις και εργαζομένους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών δεν αφορά μόνον τους επιχειρηματίες, αλλά όλους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook