Ο αποκλεισμός του δρόμου προς την Μονή συζητήθηκε και στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Υποχρεωμένη να επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στον δρόμο που οδηγεί προς ο φαράγγι του Καθολικού στο Ακρωτήρι Χανίων είναι η Μονή Γουβερνέτου, σύμφωνα και με το έγγραφο που εστάλει στην Μονή από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο ο δρόμος έχει χαρακτηρισθεί ως «επαρχιακός» και επομένως είναι αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και πρέπει να μείνει «ανοιχτός» έως ότου η Μονή αποδείξει τους ισχυρισμούς της πως είναι «ιδιωτικός».

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση που εκφράστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, όπου στην διάρκεια συζήτησης σχετικής Ερώτησης, επιβεβαιώθηκε πλήρως σχετικό ρεπορτάζ του Flashnews.gr αναφορικά με τις αποφάσεις χαρακτηρισμού του συγκεκριμένου δρόμου, ο οποίος ήταν και είναι «επαρχιακός» και επομένως «δημόσιος».

Όπως είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής ο δρόμος είναι επαρχιακός και κατά συνέπεια ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα και με βασιλικό διάταγμα του 1956.

Βέβαια το θέμα που προκύπτει είναι πως εκτός από την ελεύθερη πρόσβαση περιπατητών και επισκεπτών από τον συγκεκριμένο δρόμο, τι θα γίνει με τις υποδομές που έχει τοποθετήσει η Μονή, όπως τοιχία, καγκελόπορτες αλλά και πινακίδες που αναφέρουν ότι ο δρόμος είναι «ιδιωτικός» και τα οποία θα πρέπει να αφαιρεθούν.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook