Μπορεί η κυβέρνηση να τονίζει σε όλους τους τόνους ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι διαχειρίσιμη ωστόσο, η κατάσταση βαίνει εκτός ελέγχοι.

Απόφαση του υπουργείου Υγείας δίνει το πράσινο φως για τοποθέτηση μονάδων ΜΕΘ στο προαύλιο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, εγκρίνεται η τοποθέτηση συνολικά δέκα οκτώ (18) κινητών φορητών μονάδων ΜΕΘ μετά του συνοδού εξοπλισμού τους, που έχουν αποτελέσει αντικείμενο δωρεάς της Επιτροπής Ελλάδα 2021, σε προαύλιο χώρο χρήσεως δημόσιου νοσοκομείου και συγκεκριμένα στο Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου» στην Δημοτική Κοινότητα Εξοχής του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη Ν. Θεσσαλονίκης χορηγώντας άδεια τοποθέτησης και λειτουργίας για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς κατά την προοριζόμενη χρήση.

Παράλληλα χορηγείται οικοδομική άδεια για:α) Την τοποθέτηση συγκροτήματος προκατασκευασμένων οικίσκων εξωτερικού χώρου, αποτελούμενου από δώδεκα μονάδες διαστάσεων 8,00μ.Χ3,00μ.Χ2,90μ., συνολικής επιφανείας 288 τ.μ.,β) κάθε άλλη αναγκαία οικοδομική εργασία για την τοποθέτηση των οικίσκων και τη λειτουργία της μονάδας εντατικής θεραπείας, όπως ενδεικτικά, την κατασκευή βάσης οπλισμένου σκυροδέματος πάνω στην οποία θα τοποθετηθούν οι οικίσκοι, τα απαραίτητα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης, τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και τη διασύνδεσή τους με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook