Δικαστήριο καταδίκασε τον 25χρονο σε ποινή φυλάκισης 24 ετών

Ένας σεφ που βίασε πέντε γυναίκες, τα ποτά των οποίων είχε προηγουμένως «πειράξει», καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 24 ετών.

Οι επιθέσεις του 25χρονου Tom Wade-Allison σημειώθηκαν στο Ντέβον της Αγγλίας και δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εννέα κατηγορίες βιασμού, μία κατηγορία για απόπειρα βιασμού, τρεις για επιθέσεις και μία για σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με το BBC.

Ο δικαστής Timothy Rose ανέφερε πως ο Wade-Allison παραμένει «ένας κίνδυνος για τις γυναίκες» και πως δεν έχει μετανιώσει για τα εγκλήματά του. Θα πρέπει τώρα να περάσει τουλάχιστον 16 χρόνια πίσω από τα σίδερα και θα μπει στη λίστα με τους σεξουαλικούς παραβάτες για το υπόλοιπο της ζωής του.

Οι βιασμοί έλαβαν χώρα μετά από πάρτι και στα σπίτια των θυμάτων του την περίοδο από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Νοέμβριο του 2017.

Οι γυναίκες, που ήταν ηλικίας από 17 έως 20 ετών, μέθυσαν σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσαν αν αντιδράσουν μέσα σε κάποια λεπτά από την κατανάλωση ποτών που είχε ανακατέψει εκείνος, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο.

Οι πρώτες τέσσερις γυναίκες αποκάλυψαν σε φίλους τι είχε συμβεί τότε, αλλά δεν πήγαν στην αστυνομία. Τελικά συνελήφθη όταν βίασε μια Πέμπτη γυναίκα, η οποία έκανε και τις άλλες να μιλήσουν ανοιχτά.

Σε μια δήλωση ενός θύματός του αναφέρεται πως υποφέρει από τις αναμνήσεις των όσων έκανε. «Δεν αισθάνομαι ασφαλής και νιώθω ότι έχει επηρεάσει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μου. Η ζωή μου είναι μια διαρκής υπενθύμιση των όσων μου έκανε».

Ο δικαστής ανέφερε πως ο 25χρονος διέπραξε μια «εκστρατεία βιασμού» σε διάστημα 20 μηνών, η οποία είχε «έντονο στοιχείο μισογυνισμού». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα θύματα, τα οποία ήταν «ιδιαιτέρως ευάλωτα», περιέγραψαν τη σοβαρή ψυχολογική βλάβη που υπέστησαν εξαιτίας των επιθέσεων.

«Δεν έχεις εκφράσει μετάνοια, αποδοχή, επίγνωση των αδικημάτων που έχει διαπράξει. Παραμένεις κίνδυνος για τις γυναίκες. Σου έδινε θάρρος να συνεχίζεις το προφανές συμπέρασμά σου ότι τη γλίτωνες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook