Πλήρης η αντίθεση του Συνδέσμου στην πρόθεση της "Ευρωπαικής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών"

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Χανίων σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, συνήλθε για να εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στις μεθοδεύσεις την ονομαζόμενης «Ευρωπαικής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» να οργανώσει  εκδήλωση στα ΧΑΝΙΑ και ειδικά στο ΜΑΛΕΜΕ για να τιμήσει την επετειο της κατάληψης της ΚΡΗΤΗΣ από τους Γερμανους Αλεξιπτωτιστές το 1940.

Αυτή η πρόθεση μόνο οργή και αγανάκτηση  προκαλεί και προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα των Κρητικών και την μνήμη των χιλιάδων αμάχων νεκρών στην ΚΡΗΤΗ μας από τους βάρβαρους κατακτητές. Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσουμε την ΚΑΝΤΑΝΟ την ΒΙΑΝΝΟ  το ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ τον ΚΑΚΟΠΕΤΡΟ την ΜΑΛΑΘΥΡΟ και δεκάδες άλλα μαρτυρικά χωριά  που καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπου οι ταφοι και τα μνημεία παραμένουν μάρτυρες τη θηριωδίας των προγόνων αυτών που θέλουν να έλθουν στο ΜΑΛΕΜΕ και να γιορτάσουν πάνω σε τάφους ηρώων.

Εκφράζουμε την οργή μας και την πλήρη αντίθεσή μας σε αυτή την ενέργεια. Συντασσόμαστε με τις φωνές πολλών φορέων του τόπου όπως την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, την Περιφέρεια Κρήτης, Δημάρχους του νησιού και πολλούς άλλους φορείς. Απέναντι σε τέτειες απαράδεκτες ενέργειες είμαστε όλοι ενωμένοι.

Ζητάμε από από όλους τους φορείς του νησιού να μην επιτρέψουν να διενεργηθεί αυτή η κατάπτυστη φιέστα που θα προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο την μνήμη των χιλιάδων νεκρων προγόνων μας    


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook