Του Κωνσταντίνου Συλιγάρδου

Η S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας για δεύτερη φορά εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Τι να κρύβει άραγε αυτή η εξέλιξη και η “διαπλοκή” θα μπορούσαν να ισχυριστούν οι ψεκασμένοι, και οι λοιποί συνομωσιολόγοι, αλλά δεν θα το κάνουν γιατί είναι αδύνατον να υποστηρίξουν την οποιαδήποτε επιχειρηματολογία σε μια ακόμη  εξειδικευμένη εξέλιξη όπως αυτή.

Κάποιοι άλλοι ακόμα περισσότερο ανόητοι ίσως να έμπαιναν στον κόπο να ψάξουν μπας και η S&P είναι τίποτα ΜΜΕ στην λίστα Πέτσα και αφού τα πήρε χοντρά μας λιβανίζει ως γνήσια αντιπαροχή…

Βλέπετε έχουν στραγγίξει τα “πάντα- όλα” γύρω από τις  μάσκες,τα εμβόλια και τα τσιπ και ξέμειναν από βολικά επιχειρήματα. 
Και ποια είναι η Standard and Poors θα αναρωτηθούν κάποιοι άλλοι που χαλάει το αφήγημα των απανταχού αντιπολιτευευομένων για τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και φυσικά τις προοπτικές της.

Είναι οι ίδιοι βεβαίως βεβαίως που από το 2009 και τις αρχές τις δεκαετίας του 2010 μας έριχναν στα τάρταρα και μας έστρωναν το χαλί για την οικονομική κόλαση που ακολούθησε για μια οχταετία χαρακτηρίζοντας τα ομόλογα μας ως σκουπίδια και την οικονομία μας υπό καθεστώς χρεοκοπίας οδηγώντας μας στην αγκαλιά του ΔΝΤ και τα Μνημόνια.

Είναι κομμάτι των αγορών που κάποιοι δεσμευόταν ότι θα τους παίζουν τα νταούλια και τους ζουρνάδες και αυτοί θα χορεύουν ως γνήσιοι περιφερόμενοι  αρκουδιάρηδες, κλαριτζήδες, μέλη πλανόδιου τσίρκου.

Βλέπεις, όταν αγνοείς πως λειτουργεί ένα περιβάλλον, πως δουλεύει ένα εργαλείο, είσαι ελεύθερος αλλά καταδικασμένος να νομίζεις και να πιστεύεις ελεύθερα ότι σε βολεύει ή ότι ικανοποιεί την οποία σου φιλοδοξία, πιστεύοντας μάλιστα μάταια αλλά ενσεινήδειτα, ότι μια σκούπα μιας μάγισσας μπορεί και να σε οδηγήσει ακόμα και στην σελήνη.

Σάν πως και θα πληρώσεις ΦΠΑ ή σαν πως σε νοιάζει πως κάποιοι θα σε δουν ως UFO …
Τζίρος μπαρούφας να γίνεται σύντροφοι και να δίνεις τέρψη στο ακροατήριο σου.

Αυτό όμως ως γνωστόν, τελικά δεν έγινε ποτέ, και έτσι το αφήγημα έμεινε στην ιστορία ως μια ακόμη ανοησία από άσχετους περί του πως λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα των αγορών και του καταραμένου καπιταλισμού, που όλοι θέλουν να γκρεμίσουν αλλά κανείς τελικά δεν το απαρνείται να πάει να ζήσει σε άλλου τύπου καθεστώτα και οικονομίες όπως η Βολιβία η Βενεζουέλα η Κούβα ή ακόμη-ακόμη η Κίνα,η Βόρεια Κορέα  κ.ο.κ εκτός κι αν εσείς γνωρίζετε κάποιον που δεν έτυχε να μάθω για την επιλογή του.

Μιας και εκεί θα πρέπει είτε να συνθηκολογήσεις με συνθήκες καθημερινότητας πραγματικά αντίξοες όπως βενζίνη και ψωμί με το δελτίο, αλλά  και να ζεις χωρίς 35 διαμερίσματα που θα νοικιάζεις σε ΜΚΟ.

Επίσης να μην ξεχάσω πως, τα παιδιά σου δεν θα μπορούν να απολαμβάνουν τις πανάκριβες χρυσές εκπαιδευτικές υπηρεσίες της ιδιωτικής φυσικά  Σχολής Χιλλ ή του Αμερικανικού κολλεγίου.

Έτσι, είτε θα πρέπει να συμβιβαστείς,ή ότι σε καθετί που θα διαφωνείς, θα τρως ξύλο και των γονέων, από το καθεστώς πρωί βράδυ, επειδή απλά τόλμησες να σκεφτείς κάτι ενάντια σ’ αυτό.

Όχι δεν πιστεύω ότι η οποία  αναβάθμιση από τους οίκους είναι πανάκεια σε αυτό που περνάμε, τις δοκιμασίες που έχουμε μπροστά, αλλά και τους κινδύνους που παραμονεύουν από δημοσιονομική εκτροπή εξ αιτίας της Πανδημίας.

Την προτιμώ όμως από οτιδήποτε άλλο σήμερα, που είτε θα ψαλίδιζε την οποία θετική προοπτική, είτε θα μας γυρνούσε αργά, σταθερά και σίγουρα, στην εποχή των ομολόγων – σκουπίδια όπως το ζήσαμε, με επιτόκια δανεισμού που δεν έχουν καμία σχέση με το φτηνό χρήμα που αφειδώς πλέον μας προσφέρουν οι αγορές, θεωρώντας ότι το σκάφος έχει σωστό μπούσουλα και είναι επαρκώς αρματομένο να πλεύσει κερδίζοντας άφοβα  με την πλώρη του τα κύματα που είναι μπροστά “οργιά με την οργιά”

Συμπερασματικά.
Προτιμώ την αναβάθμιση, από την υποβάθμιση και τις συνέπειες της.

Εσείς ; 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook