«Μέτρα προστασίας covid-19»

Με πυρετώδεις ρυθμούς λειτουργούν τις τελευταίες μέρες όλα τα συσκευαστήρια, , τα δημοπρατήρια και οι ομάδες παραγωγών (Ο.Π.) στην περιοχή της Ιεράπετρας ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σε κηπευτικά προϊόντα, εν όψη του Πάσχα.

Σε μία σύντομη περιοδεία του, ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας επισκέφτηκε την Κυριακή 25/11/2021 ορισμένους από αυτούς τους χώρους και διαπιστώθηκε ότι, παρόλο την πίεση των ημερών, τα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία, εφαρμόζονταν στο ακέραιο. Αυτό φέρνει μεγάλη ικανοποίηση σε όλους μας καθώς για άλλη μια φορά οι αγρότες και οι επόμενοι κρίκοι στην εφοδιαστική αλυσίδας στην περιοχή της Ιεράπετρας, στέκονται και αντιμετωπίζουν με μεγάλη υπευθυνότητα ένα τόσο σημαντικό θέμα. 

 Όσον αφορά το εμπορικό μέρος, οι προσδοκίες όλων είναι πολύ μεγάλες για τον επόμενο μήνα. Το άνοιγμα της εστίασης ίσως ανακόψει για λίγο την δεύτερη κατά σειρά καταστρεπτική χρόνια για τα κηπευτικά, κυρίως για την ντομάτα και το αγγούρι. Ελπίζουμε αυτό να γίνει πράξη, δίνοντας έτσι μια ουσιαστική ανάσα στους αγρότες για να συνεχίσουν το έργο τους, δηλαδή να παράγουν ποιοτικά, ασφαλή κηπευτικά προϊόντα για όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τέλος, ως Αγροτικός Σύλλογος συνεχίζουμε τις επαφές και την πίεση μας προς το ΥπΑΑΤ, για την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης προς τους παραγωγούς θερμοκηπιακών κηπευτικών, για την κάλυψη των αναγκών τους που έχουν διπλασιαστεί έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο πανδημίας.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook