Η αστυνομία ερευνά τους θανάτους ηλικιωμένων ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούσαν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν στο γηροκομείο

Στον έλεγχο της συνταγογράφησης των φαρμάκων που λάμβαναν οι ηλικιωμένοι μέσω ΑΜΚΑ, στην εξέταση γιατρών του Νοσοκομείου Χανίων αλλά και σε έναν… εμπρησμό αυτοκινήτου πριν από μερικές ημέρες στον προαύλιο χώρο κατοικίας στην πόλη, στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αρχών για τη διερεύνηση των έγγραφων καταγγελιών και των καταθέσεων για την κακομεταχείριση εκατοντάδων ηλικιωμένων, την τελευταία 12ετία, στο γηροκομείο στα Χανιά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε δε το MEGA, στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκονται οι θάνατοι ηλικιωμένων ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούσαν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν στον οίκο ευγηρίας στα Τσικαλαριά.

Ιατρικοί φάκελοι

Οι έρευνες στρέφονται, όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” και δημοσιεύει το enikos.gr κυρίως στα φάρμακα που δίνονταν στους ηλικιωμένους από τους υπεύθυνους της δομής. Κύριο “εργαλείο” ελέγχου σε αυτή την περίπτωση θα αποτελέσει το σύστημα άυλης συνταγογράφησης (μέσω ΑΜΚΑ). Επιπλέον αναμένεται να συγκεντρωθούν ιατρικοί φάκελοι αλλά και μαρτυρίες από γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Χανίων όπου είχαν διακομισθεί ορισμένοι από τους ηλικιωμένους που διέμεναν στον οίκο ευγηρίας, καθώς στη διάρκεια των νοσηλειών φέρονται να είχαν διαπιστωθεί σωρεία βλαβών σε ζωτικά όργανα, λόγω της καταγγελλόμενης κακομεταχείρισής τους. Την ίδια στιγμή, ο γιατρός της δομής φέρεται να απέδιδε συλλήβδην θανάτους στο προφανές αίτιο της “ανακοπής καρδιάς” χωρίς αναφορά άλλων ευρημάτων. Οι γνωματεύσεις μάλιστα, είναι που άνοιγαν τον δρόμο για κηδείες- εξπρές, χωρίς ανεπιθύμητες γραφειοκρατικές… εμπλοκές.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών, σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ” έχει εστιασθεί επίσης, στον εμπρησμό – προ δύο εβδομάδων- οχήματος που ανήκει σε άτομο από το προσωπικό περιβάλλον των ιδιοκτητών του γηροκομείου, που βρισκόταν σε πολύχρονη αντιδικία μαζί τους για οικονομικούς λόγους, που σχετίζονται με την κατασκευή της δομής. Σε σχετικό βίντεο που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζεται ένας άγνωστος που επέβαινε σε δίτροχο να περιλούζει με βενζίνη και να βάζει φωτιά στο όχημα του εν λόγω ιδιώτη στον οποίο πρόσφατα είχε επιδικασθεί ποσό 300.000 ευρώ.

Τους κρατούσαν το χέρι για να υπογράφουν οι ηλικιωμένοι

Πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” αποκάλυψε ότι μέσα σε ένα οκτάμηνο είδε γύρω στους 25 με 30 θανάτους ηλικιωμένων.

“Υπήρχαν εργαζόμενοι που κακομεταχειρίζονταν τους ηλικιωμένους. Αποκαλούσαν τρελούς τους ανθρώπους με άνοια. Κι αυτό βία είναι” είπε η μάρτυρας. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι είδε ηλικιωμένους να υπογράφουν με τη βία μεταβίβαση περιουσίας σε εργαζόμενους της δομής, παρουσία αστυνομικών που καλούνταν ως μάρτυρες! “Δεν ξέραμε τι υπογράφανε, δεν είχαμε πρόσβαση. Έτρεμε το χέρι τους και τους βοηθούσαν να υπογράψουν” πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook