Υπεγράφησαν σήμερα συμβάσεις ανάθεσης προμήθειας με τίτλους “Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο 5χ5 Στύλου” ,προϋπολογισμού 24.800 ευρώ και “Προμήθεια εξοπλισμού παιδικής χαράς Καλυβών¨προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του Πολυμίλη Κωνσταντίνου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μετά την ολοκλήρωση της α’φάσης του 5χ5 του Στύλου με έργα αποστράγγισης κ.λ.π. προβαίνουμε στην προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 (διαστάσεων αγωνιστικού χώρου 20,00μ. Χ 40,00μ.) στον οικισμό Στύλου της Δ.Ε. Αρμένων. Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες άθλησης και αναψυχής των κατοίκων του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής και δεδομένου ότι η λοιπή τεχνική υποδομή του γηπέδου είναι σε πολύ καλή κατάσταση κρίνεται αναγκαία η προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, περίφραξης και εξοπλισμού.

Ειδικότερα στην παρούσα προμήθεια περιλαμβάνεται, προμήθεια, μεταφορά, τοποθέτηση, γραμμογράφηση και παράδοση έτοιμου για χρήση, υδροπερατού συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς ύψους 50mm, με ελαστική υπόβαση από ίνες μονόκλωνες, τοποθετημένου επάνω σε σταθερή επιφάνεια περίπου 1000 m2. Η πλήρωση του συνθετικού χλοοτάπητα θα γίνει με προσθήκη χαλαζιακής άμμου κοκκομετρίας 0,4 mm, στο 40% της πλήρωσης και κόκκων καουτσούκ κοκκομετρίας 0,5 mm έως 2 mm, στο 60% της πλήρωσης. Ο αγωνιστικός χώρος θα πρέπει να έχει την κατάλληλη κλίση 1,5% κατά μήκος των δυο μεγάλων πλευρών ώστε να γίνεται σωστά η απορροή των όμβριων υδάτων εκτός του χώρου του γηπέδου.

Ακόμα η προμήθεια περιλαμβάνει την περίφραξη του χώρου με σωλήνες ύψους 3,00μ. γαλβανισμένες 2 ιντσών ανά 3 μέτρα βιδωμένους στο περιμετρικό τοιχίο πάχους 0,30μ. με την απαραίτητη είσοδο. Η περίφραξη συμπληρώνεται με γαλβανισμένο πλέγμα με οπές 5 Χ 5 εκ. και πάχους 3 χιλ..

Επίσης περιλαμβάνεται η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού, ήτοι δύο εστιών ποδοσφαίρου (για γήπεδο 5Χ5) μαζί με το δίκτυ. Ακόμα σε αυτήν την προμήθεια είναι απαραίτητο να γίνει η προμήθεια και τοποθέτηση δύο επιπλέον  εστιών ποδοσφαίρου (για γήπεδο 5Χ5) μαζί με το δίκτυ για το γήπεδο 5Χ5 του οικισμού των Αρμένων της Δ.Ε. Αρμένων καθώς τα υφιστάμενα τέρματα εκεί είναι κατεστραμμένα.

Όσον αφορά την παιδική χαρά Καλυβών η προμήθεια αφορά στην αναβάθμιση της παιδικής χαράς, με την προσθήκη νέων οργάνων, καθώς και όλες οι απαιτούμενες εργασίες που προβλέπονται ώστε μετά από την αποπεράτωση αυτών, ο χώρος που φιλοξενεί την παιδική χαρά να κρίνεται ασφαλής, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας.

Στο νέο σχεδιασμό της παιδικής χαράς προτείνεται να τοποθετηθούν νέα όργανα, τα οποία αφορούν μια τετραπλή κούνια (παίδων και νηπίων), ένα θεματικό κάστρο (με τσουλήθρα, αναρρίχηση κλπ.) και μια σταυρωτή τραμπάλα. Κάποια από τα υφιστάμενα όργανα (το μονόζυγο και το παιχνίδι ελατήριο) θα συντηρηθούν και θα τοποθετηθούν κατάλληλα στο χώρο εάν τελικά αυτά μπορούν να πιστοποιηθούν κατάλληλα.

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες προκειμένου να καλυφθούν σε όλο το εύρος του Δήμου μας οι ανάγκες άθλησης και ψυχαγωγίας, με συνθήκες ασφάλειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook