Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να απαντήσει σε πάμπολλα ερωτήματα για την πολύκροτη υπόθεση του Οίκου ευγηρίας, παραμένει εξαφανισμένος!

Η υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά, που κατηγορείται για αξιόποινες πράξεις, αν μη τι άλλο, αποτελεί το πρώτο θέμα των τελευταίων ημερών και έχει στρέψει πάνω του, τα “φώτα” όλων των ΜΜΕ της χώρας.

Και ενώ για την υπόθεση αυτή έχουν εκφράσει άποψη άπαντες, είτε από τη μεριά των καταγγελλόντων, είτε από τη μεριά του οίκου ευγηρίας που κατηγορείται για αυτές τις αξιόποινες πράξεις (είναι δε χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή με δηλώσεις της στο Flashnews.gr μίλησε η ιδιοκτήτρια του οίκου), αντιθέτως, κάτι τέτοιο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής, από τον γιατρό της δομής.

Ο γιατρός της δομής αυτής, αναφέρθηκε και φυσικά κατηγορήθηκε από την πρώτη στιγμή, από την πλευρά των καταγγελλόντων ότι υπέγραφε τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου των τροφίμων με την αιτιολογία της “ανακοπής καρδιάς”, κάτι που αμφισβητεί η πλευρά που κίνησε τη διαδικασία για να διαλευκανθεί η υπόθεση, αφού θεωρεί ότι άλλοι λόγοι οδήγησαν στον θάνατο κάποιους τρόφιμους του οίκου ευγηρίας.

Προκαλεί βέβαια προβληματισμό που ο γιατρός αυτός – το όνομα του οποίου έχει γίνει γνωστό στην κοινωνία των Χανίων – παραμένει, από την πρώτη κιόλας ημέρα που έγινε γνωστή αυτή η ιστορία, άφαντος, τη στιγμή μάλιστα που γύρω από το όνομα του δημιουργούνται “σκιές” – γιατί μπορεί να μην έχει δημοσιευτεί αλλά οι περισσότεροι, στην κοινωνία των Χανίων, το γνωρίζουν.

Σe συνεχείς κλήσεις μάλιστα και από το flashnews.gr για να απαντήσει σε εύλογα ερωτήματα (καθώς δεν είναι κατηγορούμενος αλλά εμπλεκόμενος στην υπόθεση) δεν έχει καταστεί εφικτό να υπάρξει καμία είδους επικοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που, ήδη τίθενται, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο από τον οποίο πέρασαν από τα χέρια του, όλες οι περιπτώσεις των τροφίμων για τους οποίους γίνεται λόγος από τους καταγγέλοντες ότι οδηγήθηκαν, ακόμα και στον θάνατο, λόγω της ελλιπούς ή μη αρμόζουσας μεταχείρισής τους, από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του οίκου ευγηρίας.

Εντωμεταξύ η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη που εκπροσωπεί καταγγέλουσες οικογένειες κατέθεσε αναφορά στον Άρειο Παγο εκφράζοντας, όπως ανέφερε, ενστάσεις για τη μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφέρειας Χανίων, που είναι οι εποπτευουσες αρχές, για τη λειτουργία της δομής.

Όπως αναφέρεται στο capital.gr μετά την υποβολή της αναφοράς, η κα Παπαδάκη είπε πως “μας έκαναν εντύπωση δηλώσεις της πλευράς των δικηγόρων του Γηροκομείου… Όταν έγινε ο έλεγχος πριν λίγες εβδομάδες, βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς τον νόμο. Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο. Πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της Περιφέρειας. Επίσης οι ύποπτοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αναφορές στις αρχές, ενώ υπάρχουν μηνύσεις, καταγγελίες κλπ ήδη από το 2009 και δεν μπορούν να παραβλεφθουν από την εποπτεύουσα αρχή. Οι δικηγόροι των υπόπτων αναφέρονται και στο θέμα της πυρασφάλειας, οτι οι μέχρι τώρα έλεγχοι δεν ανέδειξαν πρόβλημα. Πώς γίνεται αυτό; Η μονάδα από το 2009 έως το 2019 λειτουργούσε χωρίς άδεια”, ανέφερε, παραπεμποντας στις δηλώσεις των συνηγόρων της πλευράς της διοίκησης.

“Αυτές οι δηλώσεις εύλογα μας θορύβησαν. Επίσης όταν οι συνήγοροι των υπόπτων κάλεσαν μάρτυρες, μεταξύ αυτών περιλαμβάνουν στελέχη της περιφέρειας και της εποπτεύουσας αρχής. Μου φαίνεται εξαιρετικά παράδοξο να γίνονται δημόσιες δηλώσεις που διαψεύδονται παραχρήμα από έγγραφα, σε μια τέτοια υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος.

Το στάδιο αυτό δεν είναι το στάδιο που λαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και το αίτημα υποβάλλεται χάριν εντυπωσιασμού. Οι ύποπτοι έχουν καταρτίσει κατάλογο με 148 μαρτυρες υπεράσπισης και ακόμα αδυνατούν να μας πουν τον αριθμό των νεκρών στο γηροκομείο”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook