Ο ψυχίατρος του οίκου ευγηρίας στα Χανιά ανοίγει τα χαρτιά του στο Flashnews.gr –  “Αποκλείεται ασθενής να πέθανε από χορήγηση ψυχοφαρμάκων”.

Συνεχίζει να απασχολεί η υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά που κατηγορείται για αξιόποινες πράξεις κατά τροφίμων του.

Το Flashnews.gr συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση, δίνοντας “βήμα” σε όλες τις εμπλεκόμενες (έμμεσα ή άμεσα) πλευρές.

Το Flashnews.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον ψυχίατρο της Μονάδας Ηλικιωμένων που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, δεδομένων των καταγγελιών που υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες από συγγενή τρόφιμου που απεβίωσε, ο οποίος απέδωσε τον θάνατο σε ισχυρή χορήγηση ψυχοφαρμάκων που έλαβε μέσα στη δομή.

Όπως επισημαίνει ο ψυχίατρος στο Flashnews.gr, “εάν κάποιος φωτογραφίζει τον ψυχίατρο, ουδεμία σχέση έχει με όλα αυτά, ούτε και για συγκεκριμένα πράγματα, πόσο μάλλον σε σχέση με μια καταγγελία κάποιου κυρίου που μίλησε για χορήγηση “Stedon”. Ουδέποτε πρότεινα ή χορήγησα φάρμακο της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών, τύπου Stedon στη συγκεκριμένη ασθενή. Αν συνταγογράφησα κάποιες φορές φάρμακα αυτής της κατηγορίας ήταν, είτε γιατί τα έπαιρναν από πριν, είτε γιατί τους χορηγήθηκαν αλλά όχι από μενα “.

Ο ψυχίατρος της δομής που σημειώνεται ότι εργαζόταν και εξακολουθεί να εργάζεται σε αυτήν ως εξωτερικός συνεργάτης επισημαίνει ότι ποτέ δεν υπήρξε υπερδοσολογία, ποτέ λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή, ποτέ παρενέργειες τέτοιες που να οδηγήσουν στο θάνατο κάποιον ή κάποιους τρόφιμους. “Είναι ψευδέστατο να λέγεται ότι ασθενείς πέθαναν από υπερδοσολογία σε ψυχοφάρμακα”, τονίζει χαρακτηριστικά ο Ψυχίατρος της δομής.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά στο Flashnews.gr ο ψυχίατρος του οίκου ευγηρίας έχει εμπειρία 30 ετών σε πάσχοντες ανθρώπων τρίτης ηλικίας, με σημαντικές διακρίσης επί της επιστήμης του. Οι βενζοδιαζεπίνες, επισημαίνει, είναι φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται απο ψυχιάτρους και πόσο μάλλον κάτι τέτοιο δεν έγινε από τον ίδιο. “Τα φάρμακα που συνταγογραφούσα στην μονάδα ήταν στα πλαίσια των παθήσεών τους, και χορηγούνταν με πολλή φειδώ”, επισημαίνει.

Και προσθέτει χαρακτηριστικά: “Εγώ δεν ήμουν ο γιατρός της μονάδας. Ούτε συντονιστής της θεραπευτικής ομάδας. Ποτέ δεν πρότεινα και δεν χορήγησα κάποιο φάρμακο. Άλλο αν συνταγογράφησα κατόπιν παραγγελίας. Είμαι πολέμιος κατά αυτών των φαρμάκων.Ήμουν περισσότερο εξωτερικός συνεργάτης”.

Ο Ψυχίατρος της δομής ρωτήθηκε φυσικά αν είχε παρατηρήσει κάτι “ύποπτο” στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του εκεί: “Δεν έχω άποψη γιατί η συχνότητα που επισκεπτόμουν το χώρο δεν μου έδινε τη δυνατότητα να έχω γνώμη. Πήγαινα σε ώρες που οι άνθρωποι κομόντουσαν ή έτρωγαν. Δεν είδα πάντως εγώ να κακοποιούνται οι άνθρωποι εκει”.

Και κλείνοντας τονίζει: “Προσωπικά δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα. Οι ιατρικές μου πράξεις είναι καταγεγραμμένες παντού”.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία του ψυχιάτρου είναι στην διάθεση του Flashnews.gr, αλλα κατόπιν δικής του επιθυμίας δεν δημοσιεύονται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook