Tου Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων του Κ.Κ.Π.Π. Κρήτης.

Διαδικτυακή δράση για τη στήριξη των χρονίων πασχόντων και ηλικιωμένων μη αυτοεξυπηρετουμένων που λαμβάνουν κατ΄ οίκον φροντίδα και την ανάπτυξη της εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης των μαθητών τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ – ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων (πρώην Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Χανίων) του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης λειτουργεί από το 1989.

 Παρέχει εδώ και 32 χρόνια, κατ’ οίκον δωρεάν οργανωμένη και συστηματική πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα με το προσωπικό του και εθελοντές σε ενήλικα άτομα και των δύο φύλων, τα οποία πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, κινητικές αναπηρίες ή νοητική υστέρηση κυρίως χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει  υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης, νοσηλείας, ιατρική παρακολούθηση, μαγειρεμένο φαγητό στους πιο ευάλωτους ακόμα και την ημέρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και άλλες πρακτικές εξυπηρετήσεις  ώστε να διευκολυνθεί η  ζωή των ίδιων και των  οικογενειών τους και να μην κινδυνεύουν πρώιμα ή σε υπέρμετρο βαθμό να κάνουν χρήση ιδρυματικής φροντίδας.

Παράλληλα δίνονται  τα κατάλληλα ερεθίσματα για να αποτελούν ενεργά κύτταρα της κοινωνίας και να αποφεύγονται καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

Με αφορμή τη γιορτή του Πάσχα και  με σκοπό τη στήριξη των ηλικιωμένων και των αναπήρων του τμήματος καθώς και την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών στην εθελοντική προσφορά, το τμήμα «ΒΟΗΘΕΙΑ-ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ προχώρησε  με το 1ο Νηπιαγωγείο Ν.Κυδωνίας Χανίων στην εθελοντική  δράση και φέτος, μη αφήνοντας την Πανδημία να σταθεί εμπόδιο και αξιοποίησε το διαδίκτυο για τη συνέχιση της εθελοντικής δράσης στην τοπική κοινωνία.

 Όπως τόνισε η Πρόεδρος κ. Δαμανάκη Μαρία «μέσα αυτή τη δράση είδαμε όλοι πως πολλαπλασιάζεται η αγάπη, η εθελοντική προσφορά και η κοινωνική ενσυναίσθηση για τους πιο ευάλωτους».

Οι μαθητές συμμετείχαν διαδικτυακά με τη δημιουργία Πασχαλινής ζωγραφικής την οποία οι ευαισθητοποιημένοι Νηπιαγωγοί την απέστειλαν διαδικτυακά. Οι δημιουργίες   των παιδιών  στόλισαν  την Πασχαλινή Κάρτα του Τμήματος η οποία έφτασε στα σπίτια των επωφελουμένων και συνόδευσε τα Πασχαλινά γλυκά και τα κόκκινα αυγά που  προσφέρθηκαν όπως και κάθε χρόνο  τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.   

Η Πρόεδρος κ.Δαμανάκη Μαρία και οι  Αντιπρόεδροι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κ. Κουκλάκης Γεώργιος και κ.Κονταξάκης Μιχάλης  εύχονται Χρόνια πολλά στις οικογένειες των ωφελουμένων καλή Ανάσταση, συγχαίρουν και  ευχαριστούν το προσωπικό που προσφέρει την εργασία του με  αγάπη και συμπόνια καθώς επίσης και την Διευθύντρια κ.Αθουσάκη Ιωάννα, τους εκπαιδευτικούς του 1ου Νηπιαγωγείου Ν.Κυδωνίας  Χανίων, τους μαθητές και τους γονείς των παιδιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook