Νωρίτερα φέτος λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοινώθηκαν οι ώρες άφιξης του Αγίου Φωτός στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων.

Συγκεκριμένα « το Άγιον Φώς θα μεταφερθεί το εσπέρας του Μ. Σαββάτου, 1ης Μαΐου 2021, εκ του Αερολιμένος των Αθηνών εις  τον Αερολιμένα Ηρακλείου, διά πτήσεως Αεροπορικής Εταιρείας της Sky Express  (Αριθμ. πτήσεως 212, προβλεπομένη ώρα αφίξεως εις το Ηράκλειον 19.25′). 

Επίσης, το Άγιον Φώς θα μεταφερθεί εκ του Αερολιμένος των Αθηνών εις τον Αερολιμένα Χανίων, διά πτήσεως της Αεροπορικής Εταιρείας Aegean Airlines  (Αριθμ. πτήσεως ΟΑ 336, προβλεπομένη ώρα αφίξεως εις τα Χανιά 18.50′). 

Λόγω των περιορισμών διά την αποφυγήν της διασποράς του κορωνοϊού το Άγιον Φώς θα παραληφθη εκ των Αερολιμένων Ηρακλείου και Χανίων μόνον υφ’ ενός εκπροσώπου εκάστης Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Έκκλησίας Κρήτης και θα διανεμηθεί ακολούθως εκ των Ιερών Μητροπολιτικών Ναών εις τας Ιεράς Μονάς και τας Ένορίας.»

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού με απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης για το Μεγάλο Σάββατο προβλέπονται τα εξής:

Κωδωνοκρουσία σε όλους τους Ι. Ναούς στις 20.30’ καί στη συνέχεια η Ακολουθία της Παννυχίδος . Στις 21:00 η Τελετή της Αναστάσεως (Χριστός Ανέστη) και στην συνέχεια, (εντός των Ναών με τους περιορισμούς που έχουν ορισθεί) ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook