Σε εξέλιξη η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα

Εντός των επομένων ωρών αναμένεται η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα που θα καθορίσει την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του Μένιου Φουρθιώτη και των συγκατηγορούμενών του.

Οι απολογίες τους, οι οποίες είχαν ξεκινήσει στις 9 και μισή το πρωί ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο και αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διάσκεψη του ανακριτή με τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί ότι ο ίδιος σχεδίασε τις επιθέσεις στο σπίτι του.

Αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη οι συγκατηγορούμενοι Φουρθιώτη

Την ίδια στάση φέρονται να έχουν κρατήσει και οι δύο άνδρες που φέρονται ως οι δράστες των επιθέσεων στην οικία Φουρθιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες επέμειναν πως η μόνη τους σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη είναι ότι τους είχε προσλάβει ως φύλακες μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία.

Επιπλέον οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης.

Βαριές κατηγορίες σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη
Θυμίζουμε πως μετά την παρουσία του παρουσιαστή στον εισαγγελέα, σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη απαγγέλθηκαν και κατηγορίες για ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και για ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία

Επιπλέον, σε βάρος του παρουσιαστή απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος:

  • Σύσταση συμμορίας
  • Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία
  • Ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας
  • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
  • Απόπειρα εκβίασης
  • Ψευδής καταγγελία
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

iefimerida.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook