Ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων της Εργατικής Τάξης.

Στην τιμητική εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για την Εργατική Πρωτομαγιά παρευρέθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 1η Μαίου 2021 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Καραντινό.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων της Εργατικής Τάξης.

Η δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Εργατική Πρωτομαγιά:

«Η επέτειος της Πρωτομαγιάς, αποτελεί διαρκές σημείο αναφοράς των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου, ορόσημο του αγώνα των εργαζομένων: για την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι στα χρόνια της πολυμέτωπης οικονομικής κρίσης, αυξήθηκε υπερβολικά η ανεργία, επιδεινώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις, καθηλώθηκε η ανάπτυξη. Οι επιπτώσεις της πανδημίας επέτειναν τα ζητήματα ετούτα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις αντοχές της κοινωνίας. Με ορατό πια τον ορίζοντα του τέλους αυτής της μεγάλης υγειονομικής δοκιμασίας, είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε, στηρίζοντας εμπράκτως το δικαίωμα κάθε πολίτη στην εργασία.

Στον Δήμο Ηρακλείου, βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, με πνεύμα αλληλεγγύης και διαρκείς προσπάθειες για καλύτερες συνθήκες σε κάθε τομέα απασχόλησής τους.  Διεκδικούμε πρόσθετους πόρους που θα ενισχύσουν την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας και θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Διεκδικούμε  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις  υπηρεσίες μας. Επιδιώκουμε η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, να σηματοδοτείται με συλλογική δράση και ουσιαστικές πράξεις. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook