Ο πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού

Υλικά

  • 1 κεφάλι σκόρδου, οι μισές σκελίδες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες και οι μισές ολόκληρες
  • 8-10 φρέσκα φύλλα δάφνης
  • 3 λεμόνια, κομμένα σε τέταρτα κατά μήκος
  • 2 1/2 κιλό πόδι αρνιού
  • 50 ml ελαιόλαδο, συν 4 κ. σ. για τις πατάτες
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 140 γρ. πράσινες ελιές
  • 125 ml κόκκινο ή ξηρό λευκό κρασί

Εκτέλεση

Βήμα 1: Θερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βήμα 2: Απλώστε τις μισές φέτες σκόρδου, τα 3 φύλλα δάφνης και τις φέτες λεμονιού σε ένα μεγάλο ταψί και καλύψτε με 200 ml κρύο νερό.
Βήμα 3: Τοποθετήστε στο ταψί το μπουτάκι του αρνιού, περιχύστε με το ελαιόλαδο και απλώστε το παντού.
Βήμα 4: Κόψτε μικρές τομές στο δέρμα του αρνιού και βάλτε μέσα τις υπόλοιπες φέτες σκόρδου και φύλλα δάφνης.
Βήμα 5: Αλατίστε καλά το αρνί και πασπαλίσετε από πάνω με την κανέλα. Καλύψτε καλά με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το στο φούρνο.
Βήμα 6: Μειώστε αμέσως τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς και αφήστε να σιγοψηθεί για 4 ώρες. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο κατά τα τελευταία 30 λεπτά μαγειρέματος.
Βήμα 7: Μετά από 1 ώρα, βάλτε τις σφήνες της πατάτας σε ένα μεγάλο ταψί ψησίματος, καλύψτε με τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο με το αρνί για 1- 2 ώρες.
Βήμα 8: Μεταφέρετε το μαγειρεμένο αρνί σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, τυλίξτε καλά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
Βήμα 9: Προσθέστε τις ελιές και το κρασί στο ζουμί του κρέατος και σιγοβράστε σε ένα τηγάνι.
Βήμα 10: Σερβίρετε το αρνί σε φέτες με τις πατάτες και περιχύστε το κρέας με τη σάλτσα κρασιού και τις ελιές.


Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook