Πιο εύκολη τούρτα δεν έχετε φτιάξει ξανά!

Υλικά

Για τη γέμιση
Για τη επικάλυψη

1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα 
1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Πραλίνα 
400 ml γάλα
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
Σιρόπι Σοκολάτα 
125 γρ. Κουβερτούρα 65% Κακάο 
50 ml γάλα
1 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Διαδικασία

Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τη μία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα και ραντίζουμε με Σιρόπι Σοκολάτα 

Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Πραλίνα σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο και ανακατεύουμε μέσα τα 2/3 από τα αμύγδαλα. Κρατάμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα για τη διακόσμηση.

Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας επάνω στο ένα κομμάτι παντεσπάνι και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Ραντίζουμε με Σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Για την επικάλυψη: Ψιλοκόβουμε την Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και τη βάζουμε σε μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα, μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και γλασάρουμε την επιφάνεια της τούρτας. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα που έχουμε κρατήσει και προσθέτουμε εάν θέλουμε και άλλους ξηρούς καρπούς ή και ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.

Πηγή: olivemagazine.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook