Τουλάχιστον δύο περιστατικά σημειώθηκαν σε παραλίες του Δήμου Βιάννου, όπου λαγοκέφαλοι έκαναν την εμφάνιση τους ανάμεσα στους λουόμενους το περασμένο σαββατοκύριακο.

Κάποιοι εμπειρότεροι από την “κίνηση” στη θάλασσα της περιοχής, έδωσαν την εξήγηση πως η εποχή αλλά και ο καιρός της τελευταίας βδομάδας, έχει παίξει ρόλο στις εμφανίσεις του συγκεκριμένου είδους στα ρηχά αυτή την περίοδο.

Σε μια από τις περιπτώσεις μάλιστα, οι λουόμενοι πήραν τα… ψαροντούφεκα προκειμένου να εξοντώσουν τα συγκεκριμένα ψάρια(φωτογραφίες θέματος) καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους.

Αντιδράσεις από τις εμφανίσεις των λαγοκέφαλων στις αρχές του καλοκαιριού για άλλη μια χρονιά, δεν υπάρχουν μονάχα από τους λουόμενους, αλλά και από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε παραλιακές περιοχές, οι οποίοι δεν μένουν ευχαριστημένοι καθώς φοβούνται μήπως η γνωστοποίηση αντίστοιχων περιστατικών λειτουργήσει δυσφημιστικά. Όπως είναι λογικό, διαρκώς και απόλυτα δικαιολογημένα, παραπονιούνται οι αλιείς αλλά και οι ερασιτέχνες ψαράδες, καθώς παρά τις αρκετές κατά καιρούς δεσμεύσεις, βλέπουν πως το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με τη δέουσα σοβαρότητα.

Παρόλα τα παραπάνω, ο λαγοκέφαλος έχει αποδειχθεί επικίνδυνος περισσότερο για τη πιθανότητα κατανάλωσης του από κάποιον που δεν τον αναγνώρισε (είναι τοξικός και μπορεί να επιφέρει ακόμη και τον θάνατο) αλλά και για τη “ζημιά” που προκαλεί στο υποθαλάσσιο οικοσύστημα ή για τις ζημιές που προκαλεί αρκετές φορές στα δίχτυα των ψαράδων και λιγότερο για τις επιθέσεις σε λουόμενους, χωρίς αυτές να πρέπει να υποτιμηθούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook