Αρκετοί ήταν οι Χανιώτες που επέλεξαν σήμερα με το άνοιγμα της εστίασης, να πιούν έναν καφέ με φίλους και γνωστούς

Στην περιοχή των δικαστηρίων από νωρίς το πρωί υπήρχε αρκετή κίνηση στις καφετέριες, ενώ την τιμητική του φαίνεται ότι έχει το ενετικό λιμάνι, καθώς αρκετός κόσμος επέλεξε να κάνει τόσο τη βόλτα του εκεί όσο και να καθίσει για τον πολυπόθιτο καφέ που τόσο καιρό περίμεναν μικροί και μεγάλοι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά εστιατόρια στο παλιό λιμάνι είναι ανοιχτά και ψήνουν λαχταριστούς μεζέδες για όλους τους μερακλήδες. 

Στο Κουμ καπί η κίνηση ήταν λιγότερη ωστόσο υπήρχαν καφετέριες που ήταν γεμάτες. 

Πάντως το γεγονός ότι σήμερα η θερμοκρασία είναι στους 32 βαθμούς Κελσίου, δεν βοηθά καθώς πολλοί είναι εκείνοι που έχουν προτιμήσει να ρίξουν μία βουτιά παρά να βρεθούν στα καφέ της πόλης. 

Υπενθυμίζεται ότι λειτουργούν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο

-φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

-μη αναπαραγωγή μουσικής και

Υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

-Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

-Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

-Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

-Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής

-Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

-Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς όμως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Τα καταστήματα με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων θα λειτουργήσουν μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

Για τις μετακινήσεις προς τα καταστήματα εστίασης, οι πολίτες πρέπει να στέλνουν γραπτό μήνυμα SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.

Δείτε τις φωτογραφίες 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook