Στις 6 Μαΐου.

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Η 1η του Μάη αποτελεί σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

135 χρόνια μετά από την απεργία στο Σικάγο για το 8ωρο, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες δεκαετιών της εργατικής τάξης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, δια χειρός του “ελαιομαζωχτή” υπουργού Χατζηδάκη επιχειρεί να νομοθετήσει το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Παράλληλα, επιβάλλει νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις για την πρωτομαγιά του 2021, βρίσκει τον κόσμο της εργασίας σε μια πρωτόγνωρη περίοδο υγειονομικής κρίσης, που ανέδειξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες και τοπική αυτοδιοίκηση με στελεχωμένο μόνιμο προσωπικό.

Τώρα, πιο πολύ από ποτέ άλλοτε, υπάρχει η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, για ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στο ξεπούλημα των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α, ενάντια στις κάθε είδους εργολαβίες που βλάπτουν ανεπανόρθωτα τον κοινωφελή ρόλο τους προς την κοινωνία και τους Δημότες. Με επιμονή διεκδικούμε μισθούς ικανούς να μας ζήσουν, τα επιδόματα που μας έκλεψαν, την αφαίρεση των συντάξιμων χρόνων που μας φόρτωσαν.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!

Το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ της Πέμπτης 6 Μάη και να παρευρεθούν στην πανεργατική συγκέντρωση-πορεία στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 10.30 το πρωί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook