Εμείς νομίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο ωφελούμε το πρόσωπό μας αλλά στην πραγματικότητα σαμποτάρουμε τις άμυνες του δέρματός μας.

Υπάρχουν κάποιες ρουτίνες ομορφιάς που ενώ νομίζουμε ότι μας ευεργετούν, στην πραγματικότητα μπορεί να μη κολακεύουν την εμφάνισή μας, ακόμα και να προκαλούν προβλήματα στο δέρμα. Μερικές από αυτές μάλιστα είναι ιδιαίτερα κοινές, γι’ αυτό οι ειδικοί μας προειδοποιούν να τις αποφεύγουμε.

Για παράδειγμα, είχαμε σκεφτεί ότι ίσως κάνουμε υπερβολικά συχνά απολέπιση; Η συγκεκριμένη πρακτική βοηθάει στην αναγέννηση της επιδερμίδας και αντιμετωπίζει διάφορες ατέλειες, κάτω από προϋποθέσεις όμως.

Για παράδειγμα, όταν καταφεύγουμε στη βαθιά απολέπιση σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με την αισθητικό Λίζα Χάρις προκαλούμε τη διάσπαση «του φυσιολογικού φραγμού που ενυδατώνει φυσικά τις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ευρυαγγείες, ουλές και λέπτυνση του δέρματος». Για να προστατευτούμε, είναι σημαντικό να επιλέξουμε το κατάλληλο για εμάς απολεπιστικό προϊόν, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στη σωστή συχνότητα, σε συνεννόηση με ειδικό.

Ακολουθούν πέντε ακόμα λάθη που προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή μας:

1. Δεν χρησιμοποιούμε καθημερινά αντιηλιακό. Στην πραγματικότητα η χρήση αντιηλιακών φίλτρων είναι απαραίτητη καθημερινά, όλο το χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, για να προστατευτούμε από τα πρόωρα σημάδια γήρανσης.

2. Αφαιρούμε το μακιγιάζ με μαντιλάκια. Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ είναι πολύ πρακτικά για περιστασιακή χρήση, όταν, π.χ. ταξιδεύουμε, αλλά δεν ενδείκνυται να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, όλο το χρόνο, γιατί τα περισσότερα από αυτά, σύμφωνα με τη Χάρις, περιέχουν «συστατικά που διαταράσσουν το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας».

3. Το παρακάνουμε με την πούδρα, στην προσπάθεια να κρύψουμε τις ατέλειες. Το αποτέλεσμα; Το πρόσωπό μας δείχνει ξηρό και «σπάει» στα σημεία όπου έχουμε λεπτές γραμμές και ρυτίδες, με αποτέλεσμα να τονίζουμε ακόμα περισσότερο τα σημάδια του χρόνου, αντί να τα καμουφλάρουμε.

4. Δεν είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικές στη χρήση ενυδατικής κρέμας. Η ενυδάτωση πρέπει να γίνει η καθημερινή προτεραιότητά μας από πολύ μικρή ηλικία ενώ καλό είναι, στο πέρασμα του χρόνου, να προσθέτουμε σε αυτήν και άλλα βήματα φροντίδας της επιδερμίδας μας, όπως αντιγηραντικά σέρουμ.

5. Ο τόνος μέικαπ που φοράμε είναι υπερβολικά σκούρο. «Το σκούρο μέικαπ μας προσθέτει χρόνια και κάνει τα μάτια μας να δείχνουν μικρότερα», όπως προειδοποιεί η makeup artist Χάνα Μάρτιν. Την ίδια συνέπεια μπορεί να έχει και η απουσία ρουζ ή η χρήση πολύ σκούρου κραγιόν. «Για ένα πιο φρέσκο αποτέλεσμα, τονίστε με φωτεινές αποχρώσεις τα χείλη και προσθέστε μια πινελιά ρουζ», προτείνει η ίδια.

womantoc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook