Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Mαΐου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 9:00 έως τις 13:30.  

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης». Η αιμοδοσία του Σαββάτου είναι αφιερωμένη στην (8 Μαΐου) Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο για την επάρκεια αίματος αλλά και την ασφάλεια του. 

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στο αίθριο της Λότζια.

Σ’ αυτήν την κοινή  προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα καταχωρηθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία. Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα για ενημέρωση και εγγραφή δωρητών μυελού των οστών σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας», ενημέρωση και εγγραφή  Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  καθώς και ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για εγκύους) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης.

Στη βεβαίωση μετακίνησης κατά την διάρκεια των μέτρων προστασίας για την πανδημία COVID-19 οι αιμοδότες μπορούν να χρησιμοποιούν το Β1.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2810239773 και  6978247010 και e-mail: [email protected] -www.aimatocritis.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook