Την παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος προκειμένου να κατέβει στο Ηράκλειο κλιμάκιο υπουργικών στελεχών για να δώσουν απαντήσεις στα νομικά κενά του νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων ζητά το τμήμα ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΤΑΚ κ. Π. Ινιωτάκης, χιλιάδες Ηρακλειώτες χάνουν την δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς

«Ειδικά στο Ηράκλειο, υπάρχει τεράστιο θέμα με τα εξ αδιαιρέτου ακίνητα, για τα οποία δεν υπάρχει καμία νομική πρόβλεψη, για το πώς θα ενταχθούν στη διαδικασία της ρύθμισης».

Γα το λόγο αυτό, συνεχίζει ο κ. Ινιωτάκης

«είναι απολύτως αναγκαίο το υπουργείο να ενημερωθεί και να δώσει λύσεις σε χιλιάδες συμπολίτες μας που πρακτικά χάνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση».

και καταλήγει ότι ο νέος νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων έχει καθαρά εισπρακτική λογική

«Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά με τον πιο άμεσο τρόπο και σε πολλές περιπτώσεις επιβραβεύεται η κυριαρχία των πολύπλοκων μηχανισμών εκμετάλλευσης της οικιστικής δραστηριότητας που έχουν καταστήσει δέσμιους των επιδιώξεών τους τόσο τους πολίτες που έχουν ανάγκη κάλυψης των στεγαστικών τους αναγκών όσο και τους τοπικούς θεσμούς που ενίοτε παρακολουθούν απαθείς τις εξελίξεις και καθίστανται σε αρκετές περιπτώσεις αδύναμοι να επιβάλουν ή να ασκήσουν και τον πιο στοιχειώδη έλεγχο στην υποβάθμιση της ποιότητας του αστικού και του περιαστικού δομημένου περιβάλλοντος», επισημαίνει ο κ. Ινιωτάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook