Το 6o Οικονομικό Forum των Δελφών διεξάγεται από τη Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Στις εργασίες του μετέχουν, με φυσική παρουσία και μέσω διαδικτύου, περισσότεροι από 1.000 διακεκριμένοι ομιλητές από 42 χώρες (αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι θεσμών, ακαδημαϊκοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι κ.ά.). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σημαντικές ενότητες αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει την Δευτέρα στις 11 π.μ. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το Forum. Την ίδια ημέρα στις 4:30 μ.μ. θα διεξαχθεί συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισπανό ομόλογό του Πέδρο Σάντσεθ.

Θα ακολουθήσει στις 5:20 μ.μ. η ενότητα «Ηγέτες που διαμόρφωσαν το Έθνος». Ομιλητές θα είναι ο Προκόπιος Παυλόπουλος, τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους», η Κατερίνα Γαρδίκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Χαριλάος Τρικούπης: Μεταξύ μεταρρύθμισης και κοινοβουλευτικού κανόνα», ο Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με θέμα «Ελευθέριος Βενιζέλος: δημιουργώντας την σύγχρονη Ελλάδα», ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Είσοδος στον σύγχρονο κόσμο» και ο Σπύρος Δραΐνας, ιστορικός, πολιτικός αναλυτής, με θέμα «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου: Η ταραχώδης μετάβαση προς τον εκσυγχρονισμό». Συντονίζει η Βίκυ Φλέσσα, δημοσιογράφος-φιλόλογος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με εγγραφή στο delphiforum.gr/register να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Forum σε τρία ταυτόχρονα δωρεάν live streaming. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις θεματικές ενότητες, το πρόγραμμα και τους ομιλητές υπάρχουν στην ιστοσελίδα delphiforum.gr.

Για την απόλυτη ασφάλεια των ομιλητών που θα παρευρεθούν στο χώρο του Ζαππείου, θα βρίσκονται σε ισχύ όλοι οι απαραίτητοι υγειονομικοί κανόνες. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook