Το πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων σε τροχιά υλοποίησης σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη

Τα θέματα υποδομής, ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και των Δήμων, με έμφαση στα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην έδρα της Π.Ε Ρεθύμνης με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή και τους Δημάρχους Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό, Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη και Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινο.

Στη συνάντηση τέθηκαν στον κ. Πέτσα και στο Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, οι προτεραιότητες της Περιφερειακής ενότητας και των δήμων για τα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, όπως η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε Περιφέρεια, Δήμους και η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών, ο εκλογικός νόμος, κ.α.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη σύσκεψη, σημειώνοντας πως έγινε σε καλό κλίμα, αναδεικνύοντας την πολιτική βούληση του υπουργού για λύσεις. «Μέσα από τη συνεργασία και τις σωστές προτάσεις που έχουν γίνει από τους Δήμους και την Περιφέρεια μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα. Εκ μέρους της Περιφέρειας θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την διάθεσή του να στηρίξει τις αναπτυξιακές προτάσεις και να δώσει λύσεις στα προβλήματα», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης. 

Το πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων

«Ένα μεγάλο όραμα που έχει σχεδιαστεί πολλές δεκαετίες πριν, σε λίγο καιρό θα γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος συνόδευσε τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, στο πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων το οποίο πρόκειται να υπογειοποιηθεί. «Πρόκειται για το εμβληματικό έργο του υπόγειου πάρκινγκ Τεσσάρων Μαρτύρων που με ένα ειδικό πάρκο θα διασυνδέει το ιστορικό κέντρο με την πόλη και τον δημοτικό κήπο του Ρεθύμνου», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι το Ρέθυμνο πολύ σύντομα θα λύσει και το κυκλοφοριακό του ζήτημα.

Το έργο της υπογειοποίησης έχει προϋπολογισμό 23.800.000 ευρώ και όπως εκτίμησε ο δήμαρχος Ρεθύμνης, θα χρειαστούν πολύ λιγότερα λόγω των εκπτώσεων. Ο φάκελος του έργου έχει ήδη κατατεθεί και είναι στην επιτροπή αξιολόγησης.

Ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης συνόδευσε και ενημέρωσε τον υπουργό και σε άλλα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνη Τρίτσης”, όπως αυτό του κτηρίου της Φιλαρμονικής. Όπως δήλωσε για το πρόγραμμα “Αντώνη Τρίτσης”: «Είναι της πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι σχεδιασμένο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Νομίζω πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα με κάποιες βελτιώσεις θα είναι απολύτως ικανοποιητικά για όλους μας. Οι διορθώσεις χρειάζονται, διότι η Περιφέρεια υστερεί σε έργα υποδομής και δεν είναι μόνο οι πόλεις αλλά υπάρχει και η ενδοχώρα η οποία είναι τελείως αχαρτογράφητη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook