Η χήρα του τραπεζίτη που κληρονόμησε μια αμύθητη περιουσία και μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Το όνομά της μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό και ακόμα και μία αναζήτηση για εικόνα της στο ίντερνετ να βγάζει μηδαμινά αποτελέσματα, ωστόσο η Βίκυ Σάφρα έκανε δυναμική είσοδο στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους του κόσμου καταλαμβάνοντας τη θέση 339 γενικά.

Εδώ και δεκαετίες ζει στην Βραζιλία καθώς υπήρξε επί δεκαετίες και μέχρι το θάνατό του η σύζυγος του πλουσιότερου άνδρα της Βραζιλίας και του ανθρώπου που επί χρόνια είχε τον τίτλου του πλουσιότερου τραπεζίτη του κόσμου, Τζότζεφ Σάφρα (ήταν 52ος πλουσιότερος στη λίστα Forbes όταν πέθανε). Ο Σάφρα είχε τράπεζες σε τρεις ηπείρους ενώ ήταν ο ιδιοκτήτης του Gherkin tower στο Λονδίνο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Βίκυ Σάφρα είδε τον σύζυγό της να πεθαίνει κάτι που σημαίνει ότι κληρονόμησε την περιουσία του καθιστώντας την την πλουσιότερη Ελληνίδα μαζί με τα παιδιά της που συνεχίζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα του Safra Group, Συνολικά όλη η οικογένεια κληρονόμησε την περιουσία των 22,8 δισ. δολαρίων του Σάφρα.

Η Βίκυ Σαρφά παντρεύτηκε το 1969 τον Τζότζεφ Σάφρα και απέκτησαν μαζί 4 παιδιά και 14 εγγόνια. Έζησαν στη Βραζιλία και τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφεύγοντας την κοσμική ζωή και στρέφοντας την προσοχή τους στην οικογένειά τους, στις τέχνες που τόσο αγαπούσαν και στη φιλανθρωπική τους δράση.

Όπως σημειώνουν ξένα δημοσιεύματα η ζωή τους ήταν ναι μεν πολυτελής αλλά στη βάση της απλή. Ϊδρυσαν το φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομά τους «Vicky and Joseph Safra Philanthropic Foundation», το οποίο κάνει δωρεές σε νοσοκομεία και σε ιδρύματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και τις τέχνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook