Τι θα γίνει με SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας

Ηχαλάρωση των μέτρων του lockdοwn θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα, καθώς την Τετάρτη (12/5) θα υπάρξουν ανακοινώσεις -όπως έκανε γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη- που θα αφορούν τις μετακινήσεις και τα SMS.

Ο τουρισμός ανοίγει από το Σάββατο και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ από την Παρασκευή 14 Μαΐου, θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, υπάρχει το ενδεχόμενο τα ταξίδια στην ενδοχώρα και τα ταξίδια στα νησιά να γίνονται με διαφορετικές προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα για τα ταξίδια στην ενδοχώρα είναι πιθανό να υπάρχει σύσταση για self test, σε αντίθεση με τις μετακινήσεις για τα νησιά όπου ενδεχομένως να απαιτείται η διενέργεια τεστ ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

Την ίδια στιγμή πρόκειται να μπει και οριστικό τέλος στην αποστολή SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις, αλλά και στο 13032 για τα ψώνια, σταματώντας παράλληλα το click inside και το click away.

Παράταση στο ωράριο κυκλοφορίας

Μεταξύ των μέτρων της χαλάρωσης του lockdown θα είναι και η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Αυτή τη στιγμή η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει στις 23:00, ωστόσο στο «τραπέζι» είναι η παράτασή της έως και τις 00:30 με ταυτόχρονη παράταση του ωραρίου των καταστημάτων της εστίασης.

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook