Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του περιστατικού

Ο οδηγός που επιτέθηκε φραστικά σε ηλικιωμένο επιβάτη στη Θεσσαλονίκη δεν θα ανέβει ξανά στο τιμόνι αστικού λεωφορείου μέχρι μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της πειθαρχικής διαδικασίας.

Μετά από έρευνες, η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατάφερε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του οδηγού ο οποίος εξύβρισε τον ηλικιωμένο επιβάτη, ενώ έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν στον γενικό διευθυντή του Οργανισμού. Του δόθηκε προθεσμία για να προετοιμαστεί, όπως μεταδίδει το thestival.gr.

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Απαράδεκτη η συμπεριφορά του

Για απαράδεκτη συμπεριφορά κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, σχολιάζοντας τα όσα δείχνει το επίμαχο βίντεο. «Αυτή η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη. Δεν θα έπρεπε να συμβεί ότι και να προηγήθηκε. Είναι επαγγελματίας οδηγός και οφείλει να φέρεται με ευγένεια στους επιβάτες. Αν υπήρχε πρόβλημα έπρεπε να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία. Να ειδοποιήσει την ασφάλεια του Οργανισμού ή ακόμη και την Αστυνομία» δήλωσε στο thestival ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

«Θα σου δώσω μια μπάτσα και η μισή θα πάει χαμένη»

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών του λεωφορείου. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ρατσιστικής και τραμπούκικης συμπεριφοράς από οδηγό λεωφορείου το τελευταίο 48ωρο.

Ο οδηγός διέκοψε το δρομολόγιο, άνοιξε τη μεσαία πόρτα και άρχισε να επιτίθεται σε έναν ηλικιωμένο επιβάτη, επειδή σύμφωνα με όσα ακούγεται να λέει ο οδηγός, του έβρισε τη μάνα.

«Εγώ έκανα λάθος που δεν κατέβηκες ή εσύ; Σκάσε, δεν έχει στάση σου είπα. Ποιος έκανε λάθος; Έβρισες μάνα εσύ; Έβρισες μάνα;» ακούγεται να λέει, απειλώντας τον ηλικιωμένο, ο οποίος αποκρίνεται αρνητικά, στο βίντεο που παρουσιάζει το Mega.

«Θα σου δώσω μια μπάτσα και η μισή θα πάει χαμένη. Ηλίθιε. Δεν ντρέπεσαι που είσαι έτσι, βλάκα» συνεχίζει ο οδηγός.

Στη συνέχεια όπως φαίνεται στο βίντεο έχει πάρει ακόμα και το μπαστούνι του ηλικιωμένου που στηρίζεται στην πόρτα. «Πήγαινε εκεί και άλλη φορά αν ξαναπείς… θα σε σκοτώσω, μα την Παναγία».

Ο ηλικιωμένος μάταια προσπαθούσε να κατέβει, καθώς μετά και τη φραστική επίθεση από τον οδηγό είναι ταραγμένος και όχι σε ιδιαίτερη καλή κατάσταση. Ωστόσο, οδηγός που φοβάται ότι θα έχει μεγαλύτερα προβλήματα εάν ο ηλικιωμένος κατεβαίνοντας καταρρεύσει, τού επιβάλλει να παραμείνει παρά τη θέλησή του στο λεωφορείο.

«Άμα δεν είσαι καλά δε θα βρίζεις. Έλα κάτσε στο κάθισμα, δεν καταλαβαίνεις; Θα φύγεις μόνο αν είσαι καλά» ακούγεται να λέει, και συνεχίζει: «Αν δεν σε δουν οι άνθρωποι, δεν θα σε πληρώνω και για καινούριο. Έλα εδώ να σε δουν ότι είσαι καλά» φωνάζει, χωρίς να δίνει το μπαστούνι στον ηλικιωμένο.

Ο οδηγός εξαγριώνεται και με τον επιβάτη που βιντεοσκοπεί το απαράδεκτο περιστατικό και τον απειλεί. «Βίντεο τραβάς τώρα; Θα σου πω κι εσένα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook