Με νεφώσεις πιο πυκνές στα βορειοανατολικά ψιλόβροχο αλλά και ασθενείς χιονοπτώσεις σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα συνεχίζεται ο πρώιμος χειμώνας. Με ανέμους βόρειους, βορειοανατολικούς 7-9 μποφόρ και τοπικά στον Κάβο-Ντόρο 10 μποφόρ, και την θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα από 5-9 στα βόρεια και 7-11 στο κέντρο.

Ειδικότερα, τη ΔΕΥΤΕΡΑ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά. Στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στη Μακεδονία αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 Μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 9 με 10 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

ΤΡΙΤΗ

Στην ανατολική και νότια χώρα αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 , στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη νύχτα όμως και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια πιθανόν να είναι ισχυρός.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Γενικά αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις στα νότια. Πιθανότητα τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 , στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο, όμως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΠΕΜΠΤΗ

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook