Μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι γονείς που πήγαν από χτες να παραλάβουν τα Self Tests των μαθητών-παιδιών τους και αυτά είχαν εξαντληθεί από τα Φαρμακεία.

Την αρνητική απάντηση πολλών φαρμακοποιών δέχτηκαν εκατοντάδες γονείς στα Χανιά που πήγαν να παραλάβουν από τα κατά τόπους φαρμακεία, τα self tests για τα παιδιά τους για να μπορέσουν να πάνε από Πέμπτη στο σχολείο. Σε πάρα πολλά φαρμακεία τα Self Tests είχαν εξαντληθεί με συνέπεια οι γονείς να αναγκάζονται να μεταβούν σε 5 και 6 διαφορετικά φαρμακεία για να βρουν τα σκευάσματα, δεδομένου ότι η προθεσμία για να δηλώσουν το τεστ στην πλατφόρμα, λήγει αύριο Τετάρτη (12/5).

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, οι γονείς έκαναν κράτηση σε φαρμακείο (κάποια φαρμακεία δεν δέχονται κρατήσεις) του self test για να το προμηθευτούν, όταν αυτό θα είχε επάρκεια.

Το πρόβλημα επιβεβαιώνεται καθώς, πράγματι υπήρξε έλλειψη στα Self tests από τη Δευτέρα το μεσημέρι. Την Τρίτη το πρωί ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Χανίων προμηθεύτηκε από την Πολιτική Προστασία με νέα self tests και το πρόβλημα αναμένεται να έχει λυθεί (εκτός απροόπτου) σε όλα τα Φαρμακεία του Νομού Χανίων αλλά και Ρεθύμνου μέχρι την Τρίτη το απόγευμα

Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είχε ενημερωθεί και ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Νομού Χανίων Μανώλης Κατσαράκης, ενώ  στο Flashnews.gr, o Διευθυντής του ΣΥ.ΦΑ.Χ. Γιάννης Σημαντηράκης εξηγεί γιατί δημιουργήθηκε το προσωρινό πρόβλημα:

"Από χτες το μεσημέρι δημιουργήθηκε ένα μικρό κενό, μέχρι σήμερα το πρωί. Η προηγούμενη παρτίδα που είχαμε παραλάβει από την Πολιτική Προστασία εξαντλήθηκε, διότι με το άνοιγμα καινούριων ομάδων ενδιαφερομένων για τα Self Tests, υπήρξε μεγάλη ζήτηση και εξαντλήθηκαν από τη φαρμακαποθήκη. Πολύ γρήγορα ωστόσο, με δικές μας ενέργειες από το Σαββατοκύριακο, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας σήμερα το πρωί παραλάβαμε πολύ μεγάλη ποσότητα και ήδη διανέμεται στα φαρμακεία. Ήταν παροδική η έλλειψη. Σήμερα το πρωί παραλάβαμε στις 10 το πρωί και μέχρι το αργότερα το απόγευμα, αναμένεται να έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα".

Εξηγεί μάλιστα ότι η Πολιτική Προστασία είναι εκείνη που καθορίζει τις ποσότητες των self tests:

"Οι ποσότητες που αποστέλλονται καθορίζονται από την Πολιτική Προστασία. Δεν τις παραγγέλνουμε εμείς. Εμείς τις διαχειριζόμαστε. Προσπαθούμε πάντα από την πλευρά μας να διαμοιράζουμε τα self tests εκεί που υπάρχει ανάγκη και έλλειψη, σύμφωνα φυσικά με τους δικαιούχους που ορίζει η κυβέρνηση".

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests, μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα. Τα δύο τέστ αφορούν εκείνα στα οποία πρέπει να υποβληθούν οι μαθητές την Τετάρτη (12/5) και την Κυριακή (15/5).


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook