Νέα δεδομένα έρχονται στο προσκήνιο στην υπόθεση θανάτου της Ολυμπιονίκου, Άννας Πολλάτου η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο τον Μάιο του 2014 στη Βάρδα Ηλείας, καθώς η Εισαγγελία Εφετών Πατρών άσκησε έφεση στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας που αθώωνε στέλεχος αυτοκινητοβιομηχανίας που κατηγορούνταν για το κατασκευαστικό λάθος.

Έτσι, μετά από ενέργειες του δικηγόρου της οικογένειας, Γιάννη Μαρακάκη ο αντιεισαγγελέας Εφετών Χρήστος Καραγιάννης, άνοιξε ξανά την υπόθεση η οποία επανέρχεσαι στις δικαστικές αίθουσες, καθώς άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας.

Μάλιστα, υπολογίζεται πως η εκδίκαση θα γίνει άμεσα στους προσεχείς μήνες, καθώς τον Μάιο του 2022 η υπόθεση κινδυνεύει να παραγραφεί και στην περίπτωση που δικαιωθεί η πλευρά του θύματος, δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια στην υπόθεση, στον Αρειο Πάγο.

Σύμφωνα με το 14σελιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα Εφετών, ο εκπρόσωπος της εταιρείας του αυτοκινήτου που οδηγούσε η Ολυμπιονίκης του ανσάμπλ, έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος.

«Η ύπαρξη κατασκευαστικών ελαττωμάτων του οχήματος και η πλημμελής τήρηση των απαιτούμενων προδιαγραφών ασφαλείας φρονούμε ότι θεμελιώθηκε με αναλυτική τεκμηρίωση, με επιστημονική επάρκεια και με παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων» αναφέρεται στην έφεση, παραπέμποντας στις καταθέσεις τεχνικών συμβούλων μηχανικών, αλλά και στις καταθέσεις των πραγματογνωμόνων μηχανικών που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το Τμήμα Τροχαίας Αμαλιάδας.

Με πληροφορίες: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook