Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα

Σε ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατος της 68χρονης γυναίκας από την Πέλλα, που άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer για τον κορωνοϊό.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Open, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, δεν βρέθηκαν ίχνη θρομβώσεων. Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων έτσι ώστε να γίνουν γνωστά τα ακριβή αίτια θανάτου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος», ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης εξήγησε πως η γυναίκα έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου στις 4 Μαΐου, αλλά μετά από λίγες ώρες άρχισε να νιώθει ζαλάδες, είχε εμετούς και σφίξιμο στο στήθος. Αμεσα διακομίσθηκε από τα παιδιά της στο νοσοκομείο, όπου και έκανε μία σειρά από εξετάσεις.

Όπως ο ίδιος πρόσθεσε, οι γιατροί καθησύχασαν την οικογένεια λέγοντας πως τα συμπτώματα που είχε ήταν παρενέργειες της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και πως θα περνούσαν. Ετσι, της έδωσαν εξιτήριο. Τo ίδιο βράδυ όμως, τα συμπτώματα επέστρεψαν και επιδεινώθηκαν. Η γυναίκα διακομίσθηκε για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και τελικά κατέληξε.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook