Παρουσία του Αναπληρωτή Αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Τζέισον Χεπς η Κρήτη βραβεύτηκε για την πετυχημένη ενσωμάτωση των προσφύγων στο νησί.

Στο Δημαρχείο Ηρακλείου της Λότζια πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις παρουσία υψηλών προσώπων για το προσφυγικό. Οι φορείς της Κρήτης βραβεύτηκαν για την συμβολή τους στην πετυχημένη υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων "ESTIA" 

"Καταφέρατε να καταστήσετε την Κρήτη ένα εθνικό παράδειγμα στη διαχείριση του προσφυγικού. Ένα παράδειγμα που πέρασε και από τα σύνορα της χώρας σας. Πολλές φορές η σωστή δεν είναι και η εύκολη απόφαση. Εσείς όμως εδώ στην Κρήτη πήρατε τη σωστή απόφαση και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσετε να στηρίζεται την προσπάθεια αυτη" ήταν τα λόγια του Αναπληρωτή Αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Τζέισον Χεπς.

Για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων βραβεύτηκαν τα παρακάτω πρόσωπα: 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ηρακλείου
Ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου
Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Χανίων ωστόσο απουσίαζε και το βραβείο παρέλαβε Αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ως εκπρόσωπος του Δήμου Μαλεβιζίου
Ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Σητείας


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook