Του Κωνσταντίνου Συλιγάρδου


Μας έχει σοκάρει η στυγερή δολοφονία της νεαρής μανούλας.

Έτσι θα δείξουμε για μια ακόμα φορά ότι είμαστε κοινωνία που πέφτει από τα σύννεφα...

Θα συμφωνήσουμε ότι ζούμε σε μια χώρα υποκριτικών εκπλήξεων!

Ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή ξανά.

Ο νόμος είναι αστείος και προστατεύει διαχρονικά αυτά τα κατακάθια ! 

Δυστυχώς στην Ελλάδα η νομοθεσία είναι για κλάματα σε πολλές διαστάσεις της.

Τόσο ως προς την απονομή της όσο και ως προς την αποτελεσματικότητα του σωφρονισμού της.

Το ένα χειρότερο απ' το άλλο.

Αν ο άνδρας στου οποίου το σπίτι εισέβαλλαν οι φονιάδες τους εκτελούσε,είναι βέβαιο ότι  πολλοί θα έβγαιναν να λένε "ο φασίστας που σκότωσε τα παληκάρια για 15.000" και  πολύς κόσμος θα αποδοκίμαζε τον ''νοικοκυραίο" όπως έγινε και με το συγχωρεμένο κλεφτρόνι της Ομονοίας! 

Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν δίνουν καμία λύση.

Για αυτό δεν χρειάζεται απόδειξη.

Θυμάμαι τον νεαρό λίγο πριν γίνει μπαμπάς,που για μια βιντεοκάμερα που κουβαλούσε, κάτι Αφγανικά κατακάθια του κόψανε το λαρύγγι μέρα μεσημέρι πίσω από την Ομόνοια. 

Ή μήπως να σας θυμίσω τους Γεωργιανούς που αποφυλακίστηκαν χάρις στον Νομό Παρασκευόπουλου την πρώτη μεγάλη κάψα του ΣΥΡΙΖΑ που με το ποιο πήρε τις εκλογες άλλαξε για να κλείσει το μάτι στην ανομία και την παρανομία, και λίγο μετά σιδέρωσαν στην κυριολεξία στην Ύδρα τα θύματα τους ;

Οι πολιτικοί οφείλουν να εργαστούν πλέον σεβόμενοι τις ανθρώπινες αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε  να αλλάξει επιτέλους μια αναποτελεσματική  νομοθεσία που δεν προσφέρει, αλλά καλύπτει, συγκαλύπτει,εκκολάπτει, και προστατεύει την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα.

Μια νομοθεσία εργαλείο στα χέρια λίγων ζάμπλουτων νομικών να κερδίζουν ακόμα περισσότερο, το βάρος τους σε χρυσό.

Ας εγκαταλείψουμε επιτέλους ιδεοληψίες και αγγιλώσεις.

Ο επιδειξίας για παράδειγμα που δεν ντρεπόταν να δείχνει τα γεννητικά όργανα του, αλλά ντρεπόταν να δείξει την φάτσα του στον δημοσιογραφικό φακό πιάστηκε από κάμερες που ιδιώτες είχαν τοποθετήσει.

Οι κάμερες.

Κι αυτό κατακριτέο για πολλούς.

Και πολλοί από αυτούς που χειροκρότησαν την σύλληψη του ήταν κατά των καμερών που τάχα μου τάχα μου παραβιάζουν ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα, αλλά σε αυτές κατέφυγαν όπως θα το έκαναν αν κάποιος τους είχε κάψει το αυτοκίνητο ή το μαγαζί ώστε να δικαιωθούν ή να αποζημιωθούν.

Ποιος αλήθεια φοβάται μια κάμερα και γιατί;

Μήπως οι κάμερες δεν βοήθησαν τόσες και τόσες εξυχνιάσεις ως σήμερα;

Και τους φονιάδες του Καραϊβάζ οι κάμερες δεν τους έδειξαν πρώτες; 

Και στις φυλακές όμως.

Δεν μπορούν οι Κουφοντήνες να κάνουν βόλτες στο Σύνταγμα και να έχουν επιλογές που θα εκτίσουν την ποινή τους, και ποιος θα τους κουρέψει, ή οι Φουρθιώτηδες να ζητάνε αμυγδαλόγαλα και κρουασάν με γκράνμπερι στα κελιά τους, απειλώντας ο μεν πρώτος με πορείες και συγκεντρώσεις ο δε άλλος τηλεφωνώντας υποτίθεται σε πολιτικούς πάτρονες,  και κάποιοι πολίτες να είναι έρμαιο στα νύχια των κακοποιών μέσα στα σπίτια τους, περιμένοντας να σπεύσει η αστυνομία που πρώτοι απ' όλους  οι νοικοκυραίοι της Νέας Σμύρνης αποδοκίμασαν και αναθεμάτησαν και ίσως ορθά για την ανοησία ενός.

Οι ευθύνη όλων των κομμάτων που νομοθετούν διαχρονικά είναι ξεκάθαρη και πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Να τελειώνουμε με το παλιό που σάπισε.

Να φέρουμε ειρήνη, τάξη και δικαιοσύνη για τις επόμενες γενιές και όχι το σημερινό μπάχαλο.

Είναι υποχρέωση μας.

Οι κοινωνίες που προοδεύουν είναι αυτές που αφενός βλέπουν τα λάθη και τις αδυναμίες τους, τις παραλήψεις ή τις στρεβλώσεις που προκαλούνται και τις διορθώνουν, τις εξελίσσουν, τις βελτιώνουν.

Τι κι αν τους επικήρυξαν με 300.000€;

Αυτή η κοπέλα δεν θα γυρίσει πίσω ακόμα κι αν αυτά τα καθιζήματα πιαστούν αύριο, ακόμα κι αν φυλακιστούν για μερικά χρόνια και αυτό το παιδάκι δεν θα γνωρίσει ποτέ την μάνα που το έφερε στον κόσμο.

Να τα βράσω εγώ τα τριακόσια χιλιάρικα και τα 12 χρόνια που αν πιαστούν θα κάτσουν μέσα.

Γιατί αυτή θα είναι η ποινή τους.

Σαν πως και δεν ξέρουμε πιά.

Οι κοινωνίες που είναι φοβικές και συντηρητικές δεν κάνουν τίποτα και δεν τολμούν να προχωρήσουν σε κάτι νέο όταν το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα αποδεδειγμένα όχι μόνο δεν προσφέρει αλλά λειτουργεί εις βάρος του πολίτη, του νοικοκύρη και της κοινωνίας.

Στα θέματα αυτά δεν υπάρχουν καλά και κακά κόμματα.

Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές και ωφέλιμοι πολιτικοί "αρμοί" της εξουσίας, και της αντιπολίτευσης, και πρέπει να παίξουν επιτέλους το ρόλο τους μακριά από πεδία στενόμυαλων ιδεολογικοπολιτικών αντιπαραθέσεων.

Ας είναι η κοπέλα αυτή το τελευταίο θύμα.
 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook