Ο δήμος Χανίων μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας θα έχει έναν ξεκάθαρο ρόλο

Ομοφώνως ψηφίστηκε η τροποποίηση του παραχωρητηρίου από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, αναφορικά με το αναψυκτήριο του ιστιοπλοϊκού (Νεώριο Moro). 

Μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας, ο δήμος αποφασίστηκε να έχει έναν εποπτεύοντα ρόλο, αναφορικά με τα κτιριακά ζητήματα. 

Όπως τόνισε ο αμρόδιος Αντιδήμαρχος Τάσος Αλόγλου “το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, ο δήμος Χανίων θέλει να παραχωρηθεί στον δήμο Χανίων. Ωστόσο, έχει παραχωρηθεί στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Χανίων, και είχε γίνει στο παρελθόν μία καταγγελία αναφορικά με το κατά πόσο λειτουργεί το κτίριο αυτό σαν αναψυκτήριο, εμείς το ερευνήσαμε και θέλαμε να δούμε αν ευσταθεί η καταγγελία, επιβλήθηκε λοιπόν μία αύξηση μισθώματος η οποία μπορεί να υποστηριχθεί από τον ιστιοπλοϊκό.

Τα χρήματα είναι περίπου 1.200 ευρώ και έχουν αναδρομική ισχύ μέχρι το έτος παραγραφής. Ζήτησα από την ελληνική εταιρεία ακινήτων να εξασφαλίσουμε ότι ο δήμος Χανίων θα έχει την ευθύνη του ελέγχου του κτιρίου και όχι κάτι περισσότερο και έγινε μία σύμβαση στην οποία αναφέρεται ότι η εταιρεία αναζητά τα οικονομικά θέματα από τον ιστιοπλοϊκό. Πλέον είναι ξεκάθαρο το πως λειτουργεί το Νεώριο Moro και ο ξεκάθαρος ρόλος που έχει ο δήμος Χανίων σε αυτό το κτίριο. Ο δήμος πρέπει να έχει έναν ρόλο που να εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν κτιριακά θέματα”. 

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα, ωστόσο καταψήφισαν οι παρατάξεις των Σεραφείμ Ρίζου, Άρη Παπαδογιάννη ενώ η παράταξη του κ. Σαρρή απείχε. 

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης εκ μέρους της παράταξης του δήλωσε «είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που τακτοποιείται συννόμως το θέμα. Επανέρχεται μία τάξη, μία συμμόρφωση προς αυτά τα οποία συμβαίνουν και νομίζω πρέπει να το στηρίξουμε καθώς από το 2005 ‘’βολοδέρνει’’».

Ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε πως «είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει τακτοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια και πλέον ρυθμίζεται το θέμα και λόγω των πιέσεων στην ΕΤΑΔ και η ευθύνη της κάθε δημοτικής αρχής είναι να επιλύει αυτά τα θέματα. Παρακαλώ για την υπερψήφιση της συγκεκριμένης εισήγησης».

Από την πλευρά του ο Τάσος Βάμβουκας, στάθηκε στον ρόλο του ομίλου «ο ρόλος του ιστιοπλοϊκού είναι σημαντικός και είναι σημαντικό να νομιμοποιηθεί, είναι κατά κάποιον τρόπο μία βοήθεια προς τον ιστιοπλοϊκό όμιλο ώστε να υπάρχουν οικονομικά οφέλη και για τον ιστιοπλοικό».

Εκ μέρους της παράταξης του κ. Παπαδογιάννη, ο κ. Κοκοτσάκης τόνισε ότι το αναψυκτήριο θα έπρεπε να το δημοπρατεί ο δήμος Χανίων και ας έπαιρνε τα χρήματα ο ιστιοπλοϊκός. Για αυτό και δεν ψηφίζουμε το θέμα, παρότι συμφωνούμε».

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook