Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει και προειδοποιεί για οικονομικό μαρασμό του κλάδου

Για δυο μέτρα και δυο σταθμά κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι η απόφαση τέλεσης γάμων και βαπτίσεων με ανώτατο όριο τα 100 άτομα θα οδηγήσει σε μαρασμό τον κλάδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ως  Εμπορικός  σύλλογος  Χανίων πάντα παρεμβαίνουμε  σε  θέματα που θεωρούμε πως υπάρχουν αδικίες με σκοπό να διορθωθούν και να επανέλθουμε όλοι μαζί με ασφάλεια στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν. Ένας  κλάδος που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα  τον τελευταίο χρόνο είναι τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον γάμο και την βάπτιση. Η Κρήτη είναι μια περιοχή που ανέκαθεν είχε μεγάλη παράδοση σε αυτόν τον κλάδο προσελκύοντας τον λεγόμενο «γαμήλιο τουρισμό» από όλα τα μέρη του κόσμου συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αύξηση του ΑΕΠ και της οικονομικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο λοιπόν της απόφασης σας για διενέργεια γάμων και βαπτίσεων με όριο τα 100 άτομα  θα θέλαμε να επισημάνουμε τις έντονες διαφωνίες μας στο θέμα καθ΄ότι  θεωρούμε ότι τα άτομα είναι  πολύ λίγα για τα δεδομένα του νησιού μας. Επίσης  πρέπει  να λάβετε  υπόψη σας  ότι  τα  περισσότερα κέντρα στην Κρήτη είναι πολύ καλά οργανωμένα και μπορούν να χωρέσουν έως 2000 άτομα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως και οι αποστάσεις μπορούν να τηρηθούν σε μεγάλο βαθμό και η οργάνωση είναι πολύ καλή ώστε να αποφευχθούν συνθήκες συνωστισμού.

Σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση για τα 100 άτομα καθότι δεν μπορεί μια μεσαία ταβέρνα  να  βάζει πολλά  τραπέζια των  6 υπερβαίνοντας  πολλές  φορές  τα 100 άτομα ενώ ένα κέντρο να έχει όριο 100 ενώ οι συνθήκες είναι πολύ πιο ασφαλείς για όλους. Δεν δύναται να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Εφόσον υπάρχουν όροι και κανόνες, είναι εφικτό να αυξηθεί  το όριο των ατόμων και να υπάρχει μια ισονομία για όλους.

Σας  τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι ο οικονομικός μαρασμός αυτού του κλάδου θα έχει ολέθριες συνέπειες για πολλούς ακόμα κλάδους της οικονομίας με ότι αυτό συνεπάγετε για την προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα.

Σας καλούμε να ξαναδείτε το θέμα και να λάβετε μια δικαιότερη απόφαση με γνώμονα την ισονομία και την ισότητα για όλους.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook