Στον πύργο al-Shorouq στεγάζονταν γραφεία μέσων ενημέρωσης

Οι εικόνες βίας των τελευταίων ημερών από τη Μέση Ανατολή συγκλονίζουν. Το Al Jazeera φέρνει στη δημοσιότητα ένα ακόμη βίντεο από τη Γάζα, όπου φαίνεται ένα 14όροφο κτίριο να καταρρέει μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό.

Ήταν το τρίτο κτίριο που κατέρρευσε μέσα σε ένα 24ωρο από αεροπορική επιδρομή. Στον πύργο al-Shorouq στεγάζονταν γραφεία μέσων ενημέρωσης και η επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη.

Η βία κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή καθώς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με τους ισλαμιστές της Χαμάς, ταυτόχρονα όμως είναι αντιμέτωπο και με ταραχές στις πόλεις του με μεικτό αραβοϊσραηλινό πληθυσμό.

Μετά τα μεσάνυχτα, οι σειρήνες της αεράμυνας που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν ξανά στο νότο, στη μητρόπολη Τελ Αβίβ, αλλά – για πρώτη φορά από τη Δευτέρα – και στον βορρά.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ρουκέτα έπληξε πολυκατοικία στην Πετά Τικβά, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Παράλληλα, η ισραηλινή αεροπορία συνέχισε να πλήττει θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακα όπου ζουν δύο εκατομμύρια κάτοικοι υπό ισραηλινό αποκλεισμό.

Στο μεταξύ, σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας και ένα βίντεο όπου φαίνεται πλήθος ανθρώπων στο Ισραήλ να επιτίθεται σε έναν άντρα κοντά στο Τελ Αβίβ, ο οποίος πιστεύεται πως είναι Άραβας.

Το βίντεο δείχνει το πλήθος να τραβά έξω από το αυτοκίνητο τον οδηγό και να τον ξυλοκοπεί ομαδικά, μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του.

Η επίθεση έλαβε χώρα σε δρόμο του παραθαλάσσιου Bat Yam, στα νότια του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook