Γράφει Ο Παραπολιτικός

Κατατέθηκε για έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της δημιουργίας του ΒΟΑΚ, για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και όπως φαίνεται μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο που στην κυριολεξία θα σώσει ζωές, ενώ θα δώσει τεράστια ανάπτυξη στο νησί μας. 

Η συζήτηση είχε ξεκινήσει ζεστά από την θητεία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ όπως φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει το έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει άμεσα, αφού οι εγκρίσεις και οι διαδικασίες χρειάζονται χρόνια σε αυτήν την χώρα. 

Παρόλα αυτά φαίνεται ότι είμαστε πολύ πιο κοντά στο να ξεκινήσει η κατασκευή του, από ότι στα προηγούμενα χρόνια, που συνεχώς ακούγαμε από τον Σταύρο Αρναουτάκη και τους Αντιπεριφερειάρχες του, βαρύγδουπες δηλώσεις και όλα τα γνωστά επικοινωνιακά “τρικ” που χρησιμοποιεί για να πείσει ότι γίνονται έργα. 

Γιατί μόνο βαρύγδουπα μπορούν να θεωρηθούν τα εκατομμύρια που αναφέρονται κάθε φορά στα δελτία τύπου που στέλνουν για την υπογραφή της κάθε μελέτης και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες με ποσά με πολλά μηδενικά, ενώ στην ουσία δεν κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό που ορίζουν οι αρμοδιότητες τους. Να φτιάχνουν έργα και να κάνουν συντηρήσεις και βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο.

Α, και να μην ξεχάσω… ο ΒΟΑΚ καθαρίστηκε από τα κλαδιά και τα καλάμια πριν της εκλογές και από τότε και μετά δεν έχει ακουμπήσει χέρι. Μάλλον ο Σταύρος Αρναουτάκης όταν βγαίνει από το γραφείο να επισκεφτεί τους Νομούς του νησιού, πάει με ελικόπτερο, δεν εξηγείται αλλιώς.

Και η τουριστική σεζόν ξεκινάει επίσημα σε λίγες ημέρες…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook