Επιστολές του Δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη προς τον Υπουργό Υποδομών για τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και βελτίωσης των οδικών υποδομών στο πλαίσιο του έργου κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελλίου.

Το θέμα της μελέτης και κατασκευής των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή εντός της οποίας κατασκευάζεται το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου επαναφέρει, με νέα επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης. Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος ζητάει από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου όπως μεριμνήσει για «την ταχεία δρομολόγηση επίλυσης των σοβαρότατων πλημμυρικών προβλημάτων και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής σε συνέχεια και αντιστοιχία των έργων του αεροδρομίου», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως κατά τον περασμένο χειμώνα, ο Δήμος επλήγη σοβαρά από τα πλημμυρικά φαινόμενα, με συνέπεια να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 11749/10-11-2020  απόφαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Κατασκευή κάτω διάβασης στο δημοτικό δρόμο «Αρκαλοχώρι – Αυλή»

Παράλληλα, με άλλη επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, ο κ. Φραγκάκης ζητάει την κατασκευή «κάτω διάβασης» στο δημοτικό δρόμο «Αρκαλοχώρι – Αυλή» – και πιο συγκεκριμένα στη θέση ΧΘ+050 – στο πλαίσιο του έργου του νέου αεροδρομίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη, ασφαλής και λειτουργική πρόσβαση των κατοίκων των ως άνω περιοχών στις αγροτικές περιουσίες αυτών, καθότι η υφιστάμενη μελέτη του έργου δεν έχει συμπεριλάβει το εν λόγω τεχνικό έργο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook