Το ενδεχόμενο της κατασκευής ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος εξετάζει η Σαουδική Αραβία, βλέποντας την κλεψύδρα για τα ορυκτά καύσιμα να αδειάζει.

Η είδηση ότι η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον πλανήτη εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Ο λόγος για τη Σαουδική Αραβία, η οποία φέρεται να έχει δώσει εντολή αναζήτησης ενός βιώσιμου επενδυτικού σχήματος το οποίο θα ηγηθεί της δημιουργίας μιας τοπικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της κατασκευής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο project εντάσσεται στο πλαίσιο των κρατικών επενδύσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια ώστε η εξάρτηση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας από την εξόρυξη πετρελαίου να περιοριστεί.

Μάλιστα πριν από αρκετά χρόνια, το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της χώρας είχε αποκτήσει ένα μικρό μερίδιο της Tesla, σχεδιάζοντας την περαιτέρω εμπλοκή του στο εγχείρημα του Elon Musk, κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ καθώς ο Elon Musk έχασε την στήριξη της Σαουδικής Αραβίας με τα… πετροδόλαρα να καταλήγουν στην Lucid Motor.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας έχουν ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με την LucidMotor εξετάζοντας το ενδεχόμενο κατασκευής ενός εργοστασίου στην Τζέντα, την ίδια στιγμή που ο Yasir Al-Rumayyan, επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Βασιλικού Πλούτου, δηλώνει ότι η Σαουδική Αραβία πρόκειται να προχωρήσει μέσα στη χρονιά σε συμφωνίες οι οποίες θα ενισχύσουν την τοπική βιομηχανία.

“Αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε στη διαδικασία αναζήτησης εφαρμογών που σχετίζονται με την ηλεκτρική ενέργεια. Σε ό,τι αφορά την παραγωγή αυτοκινήτων, εξετάζουμε περισσότερα από ένα project τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια”, δήλωσε ο Yasir Al-Rumayyan επισημοποιώντας την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και να ακολουθήσει το παράδειγμα και άλλων “εθνικών” προσπαθειών, όπως εκείνη της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook