Διαβεβαίωση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για αποχώρηση της αστυνομίας από τον λόφο Καστέλι.

Τι αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων

Το Προεδρείο της Ένωσής μας πραγματοποίησε την 13-05-2021 συναντήσεις τόσο με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο κ. Αντώνιο Ρουτζάκη, όσο και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Λυμπινάκη.

Σκοπός των συναντήσεων μας, ήταν να ενημερωθεί η τοπική φυσική ηγεσία για την έντονη δυσαρέσκειά μας, όσον αφορά το μεγάλο αριθμό αστυνομικών που διατίθενται καθημερινά στη φύλαξη των πολιτικών γραφείων. Παράλληλα ζητήσαμε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, τις υπηρεσιακές ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η Δ.Α. Χανίων, όσον αφορά το ζήτημα της αποχώρησης των αστυνομικών δυνάμεων από το λόφο Καστέλι. Ακόμα τον ενημερώσαμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Ένωσής μας, σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν άμεσα οι συνάδελφοί μας.

Για το συγκεκριμένο θέμα, η Ένωσή μας, έχει αποστείλει  επιστολές σε Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, με σκοπό να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το λόφο Καστέλι και να επιστρέψουν στην αστυνόμευση της πόλης αλλά και της υπαίθρου των Χανίων.

Επιπρόσθετα, το Προεδρείο της Ένωσής μας, πραγματοποίησε συνάντηση την 14-05-2021 στην Αθήνα, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, με σκοπό να του εκθέσουμε αναλυτικά το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο κύριος Αρχηγός αφού έλαβε γνώση σχετικής μας επιστολής αλλά και επισυναπτόμενων εγγράφων αυτής, χαρακτήρισε ως απόλυτα δίκαιο το αίτημά μας. Παράλληλα μας διαβεβαίωσε ότι το αργότερο μέχρι τέλος Μαΐου, οι συνάδελφοί μας θα αποχωρήσουν από το λόφο Καστέλι και θα επιστρέψουν στην άμεση και ουσιαστική αστυνόμευση προς όφελος των πολιτών. 

  Εν συνεχεία θέσαμε στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., το ζήτημα ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων κατά τους θερινούς μήνες, καθώς οι συνάδελφοί μας θα επιβαρυνθούν για μία ακόμη φορά επιπρόσθετο φόρτο εργασίας. Ο Αρχηγός μας διαβεβαίωσε ότι η εν λόγω Υπηρεσία θα ενισχυθεί με τουλάχιστον -51- δόκιμους αστυφύλακες. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοί μας θα εργάζονται πλέον και νυκτερινά αλλά και πενθήμερα, μετ’ αμοιβής διορθώνοντας έτσι την αδικία προς το πρόσωπό τους του παρελθόντος. Για τον ίδιο λόγο, πρόθεσή του είναι και η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά με 3-4 δόκιμους αστυφύλακες.

Η Ένωσή μας είναι παρούσα όποτε οι συνάδελφοί μας ζητάνε τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους! Καλά θα κάνει η Διοίκηση να καταλάβει ότι ο αστυνομικός δεν έχει μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα! Εμείς είμαστε εδώ για να τα υπενθυμίζουμε αλλά κυρίως να τα διεκδικούμε!

Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, για την άμεση αποδοχή του αιτήματός μας περί συνάντησής μας, όπως και για το γεγονός ότι ενδιαφέρεται πάντα για τον αστυνομικό που είναι πρώτη γραμμή στο πεζοδρόμιο. Ομοίως ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριο Γερακαράκο για τη συμβολή του στην προσπάθειά μας αυτή.

ΠΡΩΤΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook