Τι φοβούνται οι Αρχές

Στο «μικροσκόπιο» γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα από τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες. Ανθρωποκυνηγητό για τους δολοφόνους της 20χρονης.

Δίχως αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες των ανδρών της δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας, καθώς οι δράστες της στυγερής δολοφονίας της άτυχης μάνας ενός παιδιού μόλις 11 μηνών, παραμένουν ασύλληπτοι.  

Μέσα από τους  χώρους του σπιτιού στα Γλυκά Νερά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλέξουν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, που για την ώρα δεν έχει ταυτοποιηθεί με κάποιον δράστη. Η συγκεκριμένη διαδικασία πάντως απαιτεί πολύ χρόνο, καθώς οι αξιωματικοί της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών αναζητούν τυχόν αταυτοποίητο δράστες μέσα από μια «δεξαμενή» περίπου 165.000 «ορφανών» αποτυπωμάτων και DNA που έχει στην βάση δεδομένων της η Ελληνική Αστυνομία.

Παράλληλα, στελέχη της δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, έχουν ενεργοποιήσει και ένα πληροφοριακό δίκτυο ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής που εκτιμάται πως βρίσκουν καταφύγιο τα μέλη της αδίστακτης σπείρας.

Τα σενάρια σχετικά με την ταυτότητα των δραστών ποικίλουν με κάποιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να εκτιμούν πως οι δράστες είναι μέλη της Γεωργιανής μαφίας και κάποιους άλλους να θεωρούν πως οι δράστες είναι μέλη της Αλβανικής μαφίας, ομάδες ιδιαίτερα βίαιες, με επαγγελματική  και διαρκή δράση. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν αποκλείεται η σύμπραξη Ελλήνων και αλλοδαπών ποινικών, καθώς όπως κατέθεσε και σύζυγος της άτυχης 20χρονης, οι δυο δράστες οι «ψηλοί» μιλούσαν καλά Ελληνικά, ενώ ο «κοντός» ο δολοφόνος της Καρολάιν, μίλησε σε μια άγνωστη για αυτό γλώσσα.

Η έρευνα βρίσκεται πλέον σε κομβικό σημείο, καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ενδεχόμενο οι δράστες να έχουν φύγει από τη χώρα λόγω της έκτασης που έχει λάβει η υπόθεση, για αυτό άλλωστε έχει δοθεί εντολή από την πρώτη στιγμή να γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι σε λιμάνια και χερσαία σύνορα για ύποπτες περιπτώσεις ατόμων που θα προσπαθήσουν να βγουν από την χώρα.

Μια τέτοια άλλωστε είναι και ο 30χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη την Παρασκευή στους Κήπους του Έβρου, ενώ προσπαθούσε να περάσει στη Βουλγαρία.  Σε βάρος του άνδρα δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία, ούτε ενδείξεις για τυχόν εμπλοκή του στην δολοφονία των Γλυκών Νερών, αλλά ο χρόνος που επέλεξε να φύγει από την Ελλάδα, λίγες ημέρες δηλαδή μετά την δολοφονία της Καρολάιν και το ποινικό του παρελθόν τον βάζουν στο «μικροσκόπιο» της έρευνας για τυχόν γνώση ατόμων που θα μπορούσαν να εμπλέκονται στην άγρια δολοφονία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook