Προληπτικά μέτρα για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους λαμβάνει η Γερμανία, όπως άφησε να εννοηθεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας, σύμφωνα με το Γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων: «θα ήμασταν μια φρικτή κυβέρνηση εάν δεν εξετάζαμε μεταξύ άλλων τι θα κάνουμε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά».

Ο Σόιμπλε απέφυγε, πάντως, να σχολιάσει δημοσίευμα του Spiegel που θέλει την γερμανική κυβέρνηση να προετοιμάζεται ήδη για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμα περικοπών. «Τέτοια δημοσιεύματα ενέχουν πάντα μια δόση σπέκουλας», αρκέστηκε να σχολιάσει, «θέλουμε, ωστόσο, να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

Εκτίμησε, επίσης, ότι η Ελλάδα χρειάζεται περίπου δέκα χρόνια για να ανακάμψει, τονίζοντας ότι δεν αρκεί η μείωση του χρέους: «Η Ελλάδα», είπε, «χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ελπίζω στο μεταξύ οι Έλληνες να το έχουν αντιληφθεί αυτό».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι κάθε χώρα πρέπει να λύσει μόνη της τα προβλήματά της «αλλά θα πρέπει να τους προσφέρουμε χρόνο, αυτό είναι το νόημα των πακέτων διάσωσης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook